Öte yandan resmi yayın kuruluşu RTBF, federal savcıların yaptığı açıklamaya dayandırdığı haberinde, saldırganlardan ikisinin Paris'e Brüksel'den gittiğini belirtti. AP’ye konuşan Belçikalı bir yetkili de ölen saldırganlardan ikisinin Belçika’da yaşayan Fransız vatandaşları olduğunu doğruladı.
Deux assaillants des attentats de Paris venaient de Bruxelles et Molenbeek https://t.co/sMr6Si2L2S
— RTBF info (@RTBFinfo) 15 Kasım 2015
Diğer taraftan bombacılardan biri olduğu belirtilen Almohammad'ın üzerinden çıkan Suriye pasaportunun sahte olduğu ifade edildi. Fransız istihbarat yetkililerinin de 25 yaşındaki Almohammad'ın pasaportu Türkiye'den aldığını söylediği aktarıldı.
CNN’in ünlü sunucusu Christiane Amanpour da Fransa tarihinin en kanlı terör saldırılarına imza atan canlı bombalardan ikisinin 'sahte Türk' pasaportu taşıdığını” öne sürmüştü.
Saldırı gerçekleştiren intihar bombacılarından biri 29 yaşındaki Omar Ismail Mostefai açıklanmıştı. Sırbistan’da yayın yapan Blic gazetesi, ikinci intihar bombacısının 25 yaşındaki Ahmed Almohammad olduğunu ve Almohammad'ın Sırbistan üzerinden Avrupa’ya gittiğini yazmıştı. Le Figaro gazetesi de üçüncü saldırganın 1990 doğumlu Abbdulakbak B. olduğunu öne sürmüş ve saldırganın Yunanistan üzerinden Fransa’ya geçtiğini belirtmişti.
İNGİLTERE: GÜVENLİK ALARMI DÜZEYİ YÜKSELTİLMEYECEK
Bu arada İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, İngiliz güvenlik güçlerinin Paris'i kana bulayan terör saldırılarına karışanları teşhis etmek için Fransa ve Belçika makamlarıyla işbirliği içinde çalıştığını söyledi. Paris saldırılarının ardından İngiliz hükümetinin bugün ikincisini düzenlediği acil durum toplantısından sonra konuşan May, sınırlarda denetimlerin ve sokaklarda polisin görünürlüğünün artacağını ancak genel güvenlik alarmı düzeyinin yükseltilmesinin şimdilik düşünülmediğini belirtti.