Pentagon Sözcüsü Peter Cook, yaptığı yazılı açıklamada, operasyonun dün Suriye'de IŞİD'in 'kalesi' Rakka kentinde düzenlendiği bilgisini verdi.
Cook, şu anda operasyonun sonuçlarını değerlendirdiklerini ve uygun olduğunda ilave bilgi vereceklerini belirtti.
Pentagon confirms attempted strike on "Jihadi John." pic.twitter.com/EYi2St9TjQ
— Ryan J. Reilly (@ryanjreilly) 13 Kasım 2015
CAMERON: ABD İLE ORTAK ÇALIŞTIK
İngiltere Başbakanı David Cameron da operasyonu İngiliz istihbaratı ile ABD'nin ortaklaşa yürüttüğünü ve Emvazi'nin akıbetinin henüz netleşmediğini söyledi. Emvazi'nin hedef alınmasının 'IŞİD'in kalbine saldırı' olduğunu vurgulayan Cameron, bunun meşru müdafa kapsamına girdiğini belirtti.
KERRY: IŞİD'İN GÜNLERİ SAYILI
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de henüz net bir bilgi olmadığını belirtip "IŞİD'in günleri sayılı" ifadesini kullandı.
ABD'Lİ BİR YETKİLİ: YÜZDE 99 EMİNİZ
Öte yandan Fox News kanalına konuşan üst düzey bir ABD yetkilisinin, "Cihatçı Joh'un öldüğünden yüzde 99 eminiz" dediği iddia edildi.
Diğer taraftan Cook, İngiliz vatandaşı Emvazi'nin, ABD'li gazeteciler Steven Sotloff ve James Foley, Amerikalı yardım çalışanı Abdulrahman Kassig, İngiliz yardım çalışanları David Haines ve Alan Henning, Japon gazeteci Kenji Goto ve diğer bazı rehinelerin infaz videolarında göründüğünü hatırlattı.
#ISIS butcher Jihadi John escapes terrorists fearing for his own head – report http://t.co/I39TYlmdBy pic.twitter.com/ibAfXlI9aE
— RT (@RT_com) 26 Temmuz 2015
Irak kökenli bir ailenin oğlu olarak Kuveyt’te doğan Emvazi, Kuveyt’ten vatandaşlık alamamaları üzerine 1993’te ailesiyle birlikte İngiltere’ye gitmişti. Bilgisayar programcısı ve 27 yaşındaki Emvazi, ilk kez Ağustos 2014’te Foley’in infaz videosunda ortaya çıkmıştı. Bu ilk video ‘ABD’ye mesaj’ adını taşıyordu. Emvazi, bundan 2 hafta sonra da Sotloff’un infaz videosuyla gündeme gelmiş, 16 Kasım’da da Kassig’i öldürmüştü.