Senegal'in başkenti Dakar'a yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki, Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Retba Gölü (Lac Rose), diğer adıyla "Pembe Göl", bölge halkının en önemli gelir kapıları arasında yer alıyor. İçerisinde bulunan "Dunaliella Salina" denilen bir çeşit su yosunu bakterisinden dolayı özellikle yılın belirli zamanlarında güneşin de etkisiyle pembe renge bürünen gölde, bakteri dışında hiçbir canlı yaşamıyor. Barındırdığı yoğun, yaklaşık yüzde 40 oranında, tuzdan dolayı, insan vücudunun batmadığı göl, bölgedeki yüzlerce Senegalliye ekmek kapısı oluyor. Halk, derinliğin yer yer 3 metreye ulaştığı gölden, eski yöntemlerle ve kullandıkları ilkel aletlerle çıkardıkları tuzu hem yerel hem de uluslararası piyasaya satarak geçimini sağlıyor.
Afrikalı kadınlar ekmeğini 'tuzdan' çıkarıyor
03:47 07.11.2015 (güncellendi: 16:21 10.08.2021)
Abone ol
Afrikalılar derinliğin yer yer 3 metreye ulaştığı Retba Gölü'nden eski yöntemlerle ve kullandıkları ilkel aletlerle çıkardıkları tuzu hem yerel hem de uluslararası piyasaya satarak geçimini sağlıyor.
© AA / Cemil OksuzRetba Gölü (Lac Rose) Afrika halkının en önemli gelir kapıları arasında yer alıyor.
1/6
© AA / Cemil Oksuz
Retba Gölü (Lac Rose) Afrika halkının en önemli gelir kapıları arasında yer alıyor.
© AA / Cemil Oksuzİçerisinde bulunan "Dunaliella Salina" denilen bir çeşit su yosunu bakterisinden dolayı özellikle yılın belirli zamanlarında güneşin de etkisiyle pembe renge bürünen gölde, bakteri dışında hiçbir canlı yaşamıyor.
2/6
© AA / Cemil Oksuz
İçerisinde bulunan "Dunaliella Salina" denilen bir çeşit su yosunu bakterisinden dolayı özellikle yılın belirli zamanlarında güneşin de etkisiyle pembe renge bürünen gölde, bakteri dışında hiçbir canlı yaşamıyor.
© AA / Cemil OksuzBarındırdığı yoğun, yaklaşık yüzde 40 oranında, tuzdan dolayı, insan vücudunun batmadığı göl, bölgedeki yüzlerce Senegalliye ekmek kapısı oluyor.
3/6
© AA / Cemil Oksuz
Barındırdığı yoğun, yaklaşık yüzde 40 oranında, tuzdan dolayı, insan vücudunun batmadığı göl, bölgedeki yüzlerce Senegalliye ekmek kapısı oluyor.
© AA / Cemil OksuzHalk, derinliğin yer yer 3 metreye ulaştığı gölden, eski yöntemlerle ve kullandıkları ilkel aletlerle çıkardıkları tuzu hem yerel hem de uluslararası piyasaya satarak geçimini sağlıyor.
4/6
© AA / Cemil Oksuz
Halk, derinliğin yer yer 3 metreye ulaştığı gölden, eski yöntemlerle ve kullandıkları ilkel aletlerle çıkardıkları tuzu hem yerel hem de uluslararası piyasaya satarak geçimini sağlıyor.
© AA / Cemil OksuzKadınlar, kovalarla kıyıya getirdikleri tuzları güneşin altında kuruması için öbekler halinde istifliyor.
5/6
© AA / Cemil Oksuz
Kadınlar, kovalarla kıyıya getirdikleri tuzları güneşin altında kuruması için öbekler halinde istifliyor.
© AA / Cemil OksuzGölden çıkarıldığında ilk önce rengi koyu olan tuz, kavurucu güneşin de etkisiyle kısa süre içinde kuruyarak beyaz renge dönüşüyor.
6/6
© AA / Cemil Oksuz
Gölden çıkarıldığında ilk önce rengi koyu olan tuz, kavurucu güneşin de etkisiyle kısa süre içinde kuruyarak beyaz renge dönüşüyor.