Sistani'nin Kerbela'daki temsilcisi tarafından okunan ‘cuma mesajı’nda, "Son birkaç aydan bu yana reform talepleri için halk baskısının arttığını gördük. Konuyla ilgili birçok alanda reform kararları alındı ve bu kararların çoğu gerekli reformun özüne yaklaşmasa da gerçek bir değişimin yaşanması ve ülkenin istenilen hedefe doğru ilerlemesi için umut verdi" dedi.
“Anayasa ve yasaların korunması gerekliliği, hiçbir yetkili tarafından reformların savuşturulması ya ertelenmesi için kullanılmamalı” diyen Sistani, reformların hayata gerçekleştirilebilmesinde başbakanlık, cumhurbaşkanlığı ve parlamento arasındaki koordinasyonun önemine dikkati çekti.
Irak Başbakanı İbadi, ülkede ‘yolsuzlukla mücadele ve reformlar' çerçevesinde 9 Ağustos 2015 ve sonrasında bir dizi kararlar almıştı. Bu karar kapsamında, cumhurbaşkanı ve başbakan yardımcılığını kaldıran ve 33 olan bakanlık sayısını 22'ye indiren İbadi, bakanlıklarda bulunan tüm müsteşarlıkları lağvettiğini açıklamıştı. Ancak Irak Meclisi, ilk olarak ‘başbakanların tek başına reform yapmasını’ yasaklamış, ardından da oy çoğunluğu ile İbadi’nin ‘kanunlarla ilgili yasama yetkisini’ geri almıştı.