Menard, belediye sınırları içerisinde yeni kebap restoranlarının açılmasına izin vermeyeceğini söylerken ilginç bir benzetmede bulundu. Aşırı sağcı Belediye Başkanı, "Ülkede çok fazla göçmen var, çok fazla. Restoranlara gelince çok fazla kebapçı olduğunu görüyorum, çok fazla varlar" ifadesini kullandı.
Menard'ın açıklamaları sosyal medyada geniş yankı bulurken birçok kullanıcı kebap fotoğrafları paylaşarak Menard'ın resmi Twitter hesabını etiketledi.
'BUNUN BİZİM KÜLTÜRÜMÜZLE HİÇBİR ORTAK PAYDASI YOK'
Bunun üzerine Menard, konuyla ilgili "Beziers'in kebabın başkenti olmasına izin vermeyeceğim. Bunun bizim kültürümüzle hiçbir ortak paydası yok" tweetini attı.
İSTATİSTİKLER NE DİYOR?
Menard'ın açıklamalarının ardından L'Internaute.com adlı haber sitesi, Beziers kentteki restoranların türlerini gösteren bir tablo yayımladı. Tabloya göre bölgedeki restoran ve kafelerin 3'te 2'si Fransız mutfağına ait. Menard'ın 'çok fazla' diye nitelediği kebap servis eden lokanta ve büfelerin bölgedeki yüzdesi ise en fazla 5.
MENARD HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI
Aşırı sağcı Ulusal Cephe'den Belediye Başkanı olan Menard, son günlerde sık sık ırkçı ve göçmen karşıtı söylemleriyle gündeme geliyor.
Geçen ay ise Bezier Belediyesinin bülteninde, trene binmek için sırada bekleyen sığınmacıların fotoğrafı kapak yapılmış ve büyük puntolarla "Geliyorlar" yazılmıştı. Tren camına "Beziers- 3865 km", "Eğitim ücretsiz, herkes için sosyal yardımlar ve barınma" ifadesi fotomontaj yapılarak eklenen fotoğrafla ilgili Fransız Haber Ajansı (AFP), abonelerine dağıttığı fotoğrafın manipüle edildiği gerekçesiyle belediyeye dava açmıştı.
Aynı bültende 'Suriyeliler bölgedeki binaları işgal ediyor' başlıklı haberde de Fas asıllı Çalışma Bakanı Myriam El Khomri'nin fotoğrafı kullanılmış ve Menard ırkçılıkla suçlanmıştı.
Aşırı sağcı Belediye Başkanı, geçmişte Türkiye ile Fransa arasında da gerginliğe neden olmuştu.
Menard'ın yönetiminde yer aldığı Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün (RSF) Haziran 2002'de Paris'te açtığı ve "basın özgürlüğünü ihlal ettiği" ileri sürülen ülkelerin liderlerinin portresinin bulunduğu sergide, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun portresi de yer almış, bu Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerde krize yol açmıştı.