Dünyanın en prestijli etkinlikleri arasında yer alan 14. İstanbul Bienali, binlerce sanatseveri ağırlamaya devam ediyor. 80'den fazla katılımcının bin 500’ün üzerinde yapıtının 36 ayrı mekanda sergileneceği Bienal, Rumelifeneri'nden Büyükada'ya 'tuzlu su' üzerinde tüm İstanbul'a yayılıyor.
© Fotoğraf : İKSVİstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 14. İstanbul Bienali’nin bu yılki teması ‘TUZLU SU: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori’ başlığını taşıyor.
1/6
© Fotoğraf : İKSV
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 14. İstanbul Bienali’nin bu yılki teması ‘TUZLU SU: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori’ başlığını taşıyor.
© Fotoğraf : IKSVCarolyn Christov-Bakargiev tarafından bir dizi işbirliği içerisinde şekillenen 14. İstanbul Bienali’nde; Afrika, Asya, Avustralya, Avrupa, Ortadoğu, Latin Amerika ve Kuzey Amerika’dan 80’in üzerinde katılımcının bin 500’ün üzerinde eseri iki ay boyunca şehrin farklı noktalarında gezilebilecek.
2/6
© Fotoğraf : IKSV
Carolyn Christov-Bakargiev tarafından bir dizi işbirliği içerisinde şekillenen 14. İstanbul Bienali’nde; Afrika, Asya, Avustralya, Avrupa, Ortadoğu, Latin Amerika ve Kuzey Amerika’dan 80’in üzerinde katılımcının bin 500’ün üzerinde eseri iki ay boyunca şehrin farklı noktalarında gezilebilecek.
© Fotoğraf : İKSVBienalde yer alacak eserler arasında sanatçıların yeni işlerinin yanı sıra, okyanusbilim tarihi, çevre incelemeleri, sualtı arkeolojisi, Art Nouveau, nörobilim, fizik, matematik ve teosofi tarihinden başka yapıtlar ve 2015’in başında Carolyn Christov-Bakargiev’in bir arkadaşıyla birlikte, Robert Smithson’ın Büyük Tuz Gölü üzerindeki Sarmal Dalgakıran’ından topladığı tuz kristalleri de bulunuyor.
3/6
© Fotoğraf : İKSV
Bienalde yer alacak eserler arasında sanatçıların yeni işlerinin yanı sıra, okyanusbilim tarihi, çevre incelemeleri, sualtı arkeolojisi, Art Nouveau, nörobilim, fizik, matematik ve teosofi tarihinden başka yapıtlar ve 2015’in başında Carolyn Christov-Bakargiev’in bir arkadaşıyla birlikte, Robert Smithson’ın Büyük Tuz Gölü üzerindeki Sarmal Dalgakıran’ından topladığı tuz kristalleri de bulunuyor.
© Fotoğraf : İKSVAvrupa ve Anadolu yakasındaki 36 mekânda gezilebilecek 14. İstanbul Bienali, müzelerin yanı sıra tekneler, oteller, eski bankalar, otoparklar, bahçeler, okullar, dükkânlar ve özel konutlar gibi kara ve su üzerindeki geçici yerleşim alanlarına yayılacak.
4/6
© Fotoğraf : İKSV
Avrupa ve Anadolu yakasındaki 36 mekânda gezilebilecek 14. İstanbul Bienali, müzelerin yanı sıra tekneler, oteller, eski bankalar, otoparklar, bahçeler, okullar, dükkânlar ve özel konutlar gibi kara ve su üzerindeki geçici yerleşim alanlarına yayılacak.
© Fotoğraf : İKSVGalata-Tophane-Beyoğlu bölgesindeki sergi mekânları arasında; SALT Galata, Vault Karaköy The House Hotel, Kasa Galeri, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, İstanbul Modern, Boğaz’da yüzen bir balıkçı teknesi, DEPO, Masumiyet Müzesi, Özel İtalyan Lisesi, bienalin üç hayali mekânından biri olan Fransız Yetimhanesi, The House Hotel Galatasaray, Bostanbaşı Sokak’ta yer alan eski bir ev, Cezayir binası, bir diğer hayali mekân Casa Garibaldi, ARTER, Pera Müzesi de bulunuyor.
5/6
© Fotoğraf : İKSV
Galata-Tophane-Beyoğlu bölgesindeki sergi mekânları arasında; SALT Galata, Vault Karaköy The House Hotel, Kasa Galeri, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, İstanbul Modern, Boğaz’da yüzen bir balıkçı teknesi, DEPO, Masumiyet Müzesi, Özel İtalyan Lisesi, bienalin üç hayali mekânından biri olan Fransız Yetimhanesi, The House Hotel Galatasaray, Bostanbaşı Sokak’ta yer alan eski bir ev, Cezayir binası, bir diğer hayali mekân Casa Garibaldi, ARTER, Pera Müzesi de bulunuyor.
© Fotoğraf : İKSVBienal boyunca İstanbul Modern’de de ücretsiz film gösterimleri gerçekleştirilecek. Müge Turan ve Carolyn Christov-Bakargiev tarafından Ekolojik Kurgular, Denizler Altında, Hayatta Kal! ve Kıyıdakiler olmak üzere dört tema etrafında hazırlanan program, uzun metrajlı filmler ile sanatçı filmleri ve videoları eşleşmeleri şeklinde tasarlandı. Film ve sanatçı işleri eşleştirmeleri ise James Richards tarafından yapıldı.
6/6
© Fotoğraf : İKSV
Bienal boyunca İstanbul Modern’de de ücretsiz film gösterimleri gerçekleştirilecek. Müge Turan ve Carolyn Christov-Bakargiev tarafından Ekolojik Kurgular, Denizler Altında, Hayatta Kal! ve Kıyıdakiler olmak üzere dört tema etrafında hazırlanan program, uzun metrajlı filmler ile sanatçı filmleri ve videoları eşleşmeleri şeklinde tasarlandı. Film ve sanatçı işleri eşleştirmeleri ise James Richards tarafından yapıldı.