Skalamera yazısında bu savının gerekçelerini de şöyle sıraladı:
''Türkiye ile Azerbaycan, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) doğalgaz boru hattının yapımına başlamış olsa bile, Azerbaycan gazının sevkiyat masrafların Rus doğalgazına göre daha fazla olacağı söyleniyor. Türkiye için bir diğer gaz tedarikçisi de İran olabilir. Ancak İran, sanayisi için enerji kaynaklarına kendisi ihtiyaç duyuyor ve bu nedenle elindeki kaynakların yalnızca küçük bir payını ihraç edebilir. Türkmenistan da TANAP üzerinden doğalgaz gönderimi yapabileceğini söylemişti. Ancak, Çin'le imzaladığı enerji anlaşmaları nedeniyle, bu da kolay olmayacak.''
'TÜRKİYE'NİN ELİNDE KÖPRÜ OLMASINA YARAYACAK KAYNAKLAR YOK'
Bu nedenlerle Türkiye'nin, Rusya'nın 'kendinden fazla emin enerji stratejisi' önünde bir bariyere dönüşebileceğini düşünen Batı'nın hayallerinin gerçekleşecek gibi görünmediğini belirten Skalamera, ''Türkiye'nin elinde, rekabeti canlandırıp Rusya'nın gücünü kıracak ve jeopolitik üstünlüğünden yararlanıp Avrupa'ya gaz sevkiyatında önemli bir köprü hâline gelmesine yarayacak kaynaklar yok'' ifadelerini kullandı.
'RUSYA İÇİN İYİ HABER, BATI İÇİN KÖTÜ'
''O yüzden Türkiye'nin enerji yardımıyla jeopolitik rolünü güçlendirmesi pek mümkün görünmüyor'' diyen Skalamera, ''Bu, Rusya için iyi haber. Ancak Batı için pek iyi bir haber değil'' diye yazdı.