Haberde, ANSA'ya Halep'teki Nureddin Zengi Hareketi'nin ‘İslam Mahkemesi’ adını verdiği yargı organından gönderilen dijital fatura örneğinde kızlar için 11 milyon euro ödendiği ve bu ödenen bu fidye parasından 5 milyonu kendisine aldığı ortaya çıkan bir militanın cezalandırıldığı ifade edildi.
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI İDDİAYI REDDETTİ
İtalya'da geniş yankı bulan haber, Matteo Renzi liderliğindeki koalisyon hükümeti ve Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'ye yönelik eleştirilere yol açarken, Dışişleri Bakanlığı'ndan habere yönelik olarak akşam saatlerinde yalanlama geldi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, '11 milyon fidye ödendiği şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı' bildirdi.
İddialar karşısında muhalefet partileri ise hükümete sert eleştiriler getirdi. Muhalefetteki merkez sağ partilerinden Forza İtalya (İtalya İleri) partisi parlamenterleri, hükümeti bir an önce konuya açıklık getirmeye davet ederken, muhalefetteki 5 Yıldız Hareketi ve Kuzey Birliği partileri ise daha önce de genç kadınlar için fidye ödendiği iddialarını yalanlayan Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'yi doğru bilgi vermemekle suçlayarak istifa etmeye çağırdı.
SURİYE'YE YARIM İÇİN GİTMİŞLERDİ
‘Horryaty Projesi’ adını verdikleri proje kapsamında satın aldıkları acil insani yardım ve gıda malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için 2014 yılının temmuz ayı sonlarında Halep'e giden Vanessa Marzullo ve Greta Ramelli kısa bir süre sonra kaçırılmıştı.
Marzullo ve Ramelli bu yılın ocak ayında özgürlüklerine kavuşarak, ülkelerine dönmüşlerdi. Serbest kaldıkları günlerde de kaçırılan kadınlar için fidye ödenip ödenmediği, ödendiyse bu paranın radikal gruplara gittiği yönünde İtalya kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.