Dawn uzay aracının elde ettiği verilerle oluşturulan haritalar, Ceres'in piramit şeklindeki dağı ve kaynağı çözülemeyen ışıklarına yeni bir bakış açısı sundu.
© NASAAsteroit Kuşağı'nda yer alan en büyük gök cismi olan Ceres'i Mart ayından bu yana gözlemleyen gökbilimciler, cüce gezegenin yüzeyindeki yapıların bileşenleri ve yüksekliklerine ait detaylı bilgi sunan haritalar çıkardı.
Asteroit Kuşağı'nda yer alan en büyük gök cismi olan Ceres'i Mart ayından bu yana gözlemleyen gökbilimciler, cüce gezegenin yüzeyindeki yapıların bileşenleri ve yüksekliklerine ait detaylı bilgi sunan haritalar çıkardı.
© NASACeres'in topografik özelliklerine de yer veren haritaların hazırlandığı süreçte, Uluslararası Astronomi Birliği (IAU) gök cismi üzerinde belirlenen belli bölgelerin isimlerini belirledi. Kutup noktası yakınındaki 20 kilometrelik dağın adı 'Ysolo Mons' olarak belirlendi.
Ceres'in topografik özelliklerine de yer veren haritaların hazırlandığı süreçte, Uluslararası Astronomi Birliği (IAU) gök cismi üzerinde belirlenen belli bölgelerin isimlerini belirledi. Kutup noktası yakınındaki 20 kilometrelik dağın adı 'Ysolo Mons' olarak belirlendi.
© NASANASA, Fransa'nın Nantes kentinde düzenlenen Avrupa Gezegen Bilimi Konferansı'nda verdiği bilgide, 'Ceres'ün yüzeyinden üç elektron yayılımı yaşandığını, beklenmedik bu gelişmenin gök cismi ile kozmik radyasyon arasındaki etkileşimden kaynaklandığını düşündüklerini' belirtti.
NASA, Fransa'nın Nantes kentinde düzenlenen Avrupa Gezegen Bilimi Konferansı'nda verdiği bilgide, 'Ceres'ün yüzeyinden üç elektron yayılımı yaşandığını, beklenmedik bu gelişmenin gök cismi ile kozmik radyasyon arasındaki etkileşimden kaynaklandığını düşündüklerini' belirtti.
466 milyon dolarlık proje, Asteroit Kuşağı'nın en büyük iki cismi Vesta ve Ceres'i gözlemlemek için başlatılmıştı.
4/4
466 milyon dolarlık proje, Asteroit Kuşağı'nın en büyük iki cismi Vesta ve Ceres'i gözlemlemek için başlatılmıştı.