Dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun müzeye çevrilen evinde oluşturulan "Karanlık Oda", ziyaretçilerini "uzun ince bir yolculuğa" götürüyor. Görme engelliler ve diğer vatandaşlar için her türlü ayrıntının düşünüldüğü müzede, Aşık Veysel'in yatağı, radyosu, kıyafetleri ve bir çok kişisel eşyası ile sazları ve bal mumumdan yapılan heykeli de yer alıyor. Ziyaretçiler, Aşık Veysel'in kendi sesinden bir televizyon kanalının yaptığı röportajı dinlerken, ünlü ozanın İngilizce alt yazılı ve işitme engelliler için özel olarak hazırlanan belgeseli de izleyebiliyor.
© AA / Kemal ErdoğmuşAşık Veysel Müzesi, ziyaretçilerine ünlü ozanın gönül dünyasının kapılarını açıyor.
1/6
© AA / Kemal Erdoğmuş
Aşık Veysel Müzesi, ziyaretçilerine ünlü ozanın gönül dünyasının kapılarını açıyor.
© AA / Kemal ErdoğmuşGörme engelliler ve diğer vatandaşlar için her türlü ayrıntının düşünüldüğü müzede, Aşık Veysel'in yatağı, radyosu, kıyafetleri ve birçok kişisel eşyası ile sazları ve bal mumumdan yapılan heykeli de yer alıyor.
2/6
© AA / Kemal Erdoğmuş
Görme engelliler ve diğer vatandaşlar için her türlü ayrıntının düşünüldüğü müzede, Aşık Veysel'in yatağı, radyosu, kıyafetleri ve birçok kişisel eşyası ile sazları ve bal mumumdan yapılan heykeli de yer alıyor.
© AA / Kemal ErdoğmuşAşık Veysel Şatıroğlu'nun müzeye çevrilen evinde oluşturulan "Karanlık Oda", ziyaretçilerini "uzun ince bir yolculuğa" götürüyor
3/6
© AA / Kemal Erdoğmuş
Aşık Veysel Şatıroğlu'nun müzeye çevrilen evinde oluşturulan "Karanlık Oda", ziyaretçilerini "uzun ince bir yolculuğa" götürüyor
© AA / Kemal ErdoğmuşMüzede, Aşık Veysel'in yatağı, radyosu, kıyafetleri ve birçok kişisel eşyası ile sazları ve bal mumumdan yapılan heykeli de yer alıyor.
4/6
© AA / Kemal Erdoğmuş
Müzede, Aşık Veysel'in yatağı, radyosu, kıyafetleri ve birçok kişisel eşyası ile sazları ve bal mumumdan yapılan heykeli de yer alıyor.
© AA / Kemal Erdoğmuş"Karanlık Oda" adı verilen bölümde görme engelliler için braille alfabesiyle yazılan "Uzun İnce Bir Yoldayım" sözü yer alırken, diğer vatandaşlar için ise karanlıkta 2-3 saniye, enstalasyon sanatı (yerleştirme sanatı) sayesinde Aşık Veysel heykeli beliriyor.
5/6
© AA / Kemal Erdoğmuş
"Karanlık Oda" adı verilen bölümde görme engelliler için braille alfabesiyle yazılan "Uzun İnce Bir Yoldayım" sözü yer alırken, diğer vatandaşlar için ise karanlıkta 2-3 saniye, enstalasyon sanatı (yerleştirme sanatı) sayesinde Aşık Veysel heykeli beliriyor.
© AA / Kemal ErdoğmuşZiyaretçiler, Aşık Veysel'in kendi sesinden bir televizyon kanalının yaptığı röportajı dinlerken, ünlü ozanın İngilizce alt yazılı ve işitme engelliler için özel olarak hazırlanan belgeseli de izleyebiliyor.
6/6
© AA / Kemal Erdoğmuş
Ziyaretçiler, Aşık Veysel'in kendi sesinden bir televizyon kanalının yaptığı röportajı dinlerken, ünlü ozanın İngilizce alt yazılı ve işitme engelliler için özel olarak hazırlanan belgeseli de izleyebiliyor.