"Suriye'de anlaşma için iki seçenek var. İlk ve tercih edilen seçenek yönetim yetkisi olacak bir geçiş konseyi oluşturulması. Ancak diğeri Esad'ın güç kullanılarak devrilmesiyle sona erecek askeri operasyon seçeneğidir."
Cubeyr birkaç ülkeden destek alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve ılımlı muhalif güçlerin Esad'a karşı savaşmaya devam ettiklerini ve bu gruplara desteğin daha da yoğunlaşacağını kaydetti.
Öte yandan Suudi Arabistan'ın Suriye konusunda İran ile müzakereleri reddetmediğini dile getiren Cubeyr, İran'ın Suriye'de işgalci bir güç olduğunu ve Hizbullah ve diğer Şii militanları Suriye'den çekmeden çözümün bir parçası olamayacağını savundu:
"Esad siyasi süreç yoluyla gitmeyi kabul ederse bir yere ulaşabiliriz ancak bunu yapacağına dair herhangi bir belirti görmedik. En büyük iki destekçisi Rusya ve İran'ın da Esad'ı buna yönlendirdiğine dair bir işaret görmüyoruz. Sürecin başarıya ulaşacağını umuyoruz ama Rusya ve İran'ın konumuna bakarak çok da umutlu olmadığımızı söyleyebilirim. Rusya IŞİD'le mücadelede ciddi olsaydı uluslararası koalisyona katılırdı."