New Horizons uzay aracının Dünya'ya gönderdiği en son fotoğraflar, Plüton'un atmosferi ve yüzeyine ait etkileyici görüntüler sundu. Plüton'un yüzeyine panoramik bir bakış sunan fotoğraflar, gezegenin buzul dağlarını, buz nitrojen akıntılarını ve puslu atmosferini etkileyici bir şekilde gözler önüne seriyor.
© NASANASA, Dünya ile arasındaki mesafe 4,956 milyar kilometreye ulaşan New Horizons'ın gönderdiği en yeni Plüton fotoğraflarını yayımladı.
NASA, Dünya ile arasındaki mesafe 4,956 milyar kilometreye ulaşan New Horizons'ın gönderdiği en yeni Plüton fotoğraflarını yayımladı.
© NASAPlüton'un yüzeyine panoramik bir bakış sunan fotoğraflar, gezegenin buzul dağlarını, buz nitrojen akıntılarını ve puslu atmosferini etkileyici bir şekilde gözler önüne seriyor.
Plüton'un yüzeyine panoramik bir bakış sunan fotoğraflar, gezegenin buzul dağlarını, buz nitrojen akıntılarını ve puslu atmosferini etkileyici bir şekilde gözler önüne seriyor.
© NASANew Horizons'ın geniş açılı MVIC kamerası tarafından 14 Temmuz'da çekilen fotoğrafın indirilmesi, 13 Eylül'de tamamlandı. 1,250 kilometre genişliğindeki bir alanı kapsayan ilk fotoğraf, Plüton'un Güneş ışınlarının arkasında kalan yüzünü gösteriyor.
New Horizons'ın geniş açılı MVIC kamerası tarafından 14 Temmuz'da çekilen fotoğrafın indirilmesi, 13 Eylül'de tamamlandı. 1,250 kilometre genişliğindeki bir alanı kapsayan ilk fotoğraf, Plüton'un Güneş ışınlarının arkasında kalan yüzünü gösteriyor.
© NASANew Horizons ekibinin başında yer alan Alan Stern, "Bu fotoğraf gerçektne Plüton'da olduğunuz ve manzaraya baktığınız hissi" veriyor ifafesini kullandı. Stern, 'fotoğrafın bilimsel açıdan çok zengin olduğunu ve Plüton'un atmpsfri, dağları, buzulları ve ovaları hakkında bilgi sunduğunu' not düştü.
New Horizons ekibinin başında yer alan Alan Stern, "Bu fotoğraf gerçektne Plüton'da olduğunuz ve manzaraya baktığınız hissi" veriyor ifafesini kullandı. Stern, 'fotoğrafın bilimsel açıdan çok zengin olduğunu ve Plüton'un atmpsfri, dağları, buzulları ve ovaları hakkında bilgi sunduğunu' not düştü.
© NASAFotoğraflarda, Plüton'un yüzeyinden en az 100 kilometre yükseldiği tahmin edilen nitrojen ağırlıklı atmosferin oluşturduğu sis tabakası da görülebiliyor. New Horizons ekibinden Will Grundy, batan Güneş'in aydınlattığı sisin 'tıpkı Dünya'da olduğu gibi günlük hava değişimi hakkında bilgiler sunduğunu' söyledi.
Fotoğraflarda, Plüton'un yüzeyinden en az 100 kilometre yükseldiği tahmin edilen nitrojen ağırlıklı atmosferin oluşturduğu sis tabakası da görülebiliyor. New Horizons ekibinden Will Grundy, batan Güneş'in aydınlattığı sisin 'tıpkı Dünya'da olduğu gibi günlük hava değişimi hakkında bilgiler sunduğunu' söyledi.
© NASANew Horizons Jeoloji, Jeofizik ve Görüntüleme (GGI) ekibinde yer alan Alan Howard, Sputnik Planum olarak adlandırılan ovada buzul döngüler tespit ettiklerini açıkladı. Howard, zayıf güneş ışığı ile tetiklendiği düşünülen akıntıların, Dünya'da kutup noktalarını besleyen hidrolojik döngüye benzediğini belirtti.
New Horizons Jeoloji, Jeofizik ve Görüntüleme (GGI) ekibinde yer alan Alan Howard, Sputnik Planum olarak adlandırılan ovada buzul döngüler tespit ettiklerini açıkladı. Howard, zayıf güneş ışığı ile tetiklendiği düşünülen akıntıların, Dünya'da kutup noktalarını besleyen hidrolojik döngüye benzediğini belirtti.