Almanya'da 14 yaşındaki Reem ve ailesinin yaşadığı Rostock Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Reem Sahwil ve babasına ilk olarak Mart 2016'ya kadar sınırlı oturum izni verildiği duyuruldu. DW'nin haberine göre, ailenin diğer üyelerinin de ülkede kalmasına izin verildiği kaydedildi. Açıklamada, ailenin bir arada kalabilmesi için kimsenin sınır dışı edilmeyeceği belirtildi.
Rostock Mali ve İdari Senatörü Chris Müller, Reem'in kentte başarıya ulaşmış bir entegrasyon örneği olduğunu söyledi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rostock kentinde 'Almanya'da iyi yaşam' başlıklı bir panele katılmış, iklim değişikliği, cinsiyet eşitliği ve mülteci politikası gibi çeşitli konularda öğrencilerle söyleşmişti. Gençler arasında bulunan Filistin kökenli Reem Sahwil de panelde söz alarak kişisel deneyimini aktarmıştı. Reem, ülkesine geri gönderilmekten korktuğunu, ailesinin zor zamanlar geçirdiğini anlatmıştı.
Filistinli kıza karşılık veren Merkel de "Siyaset bazen zor olabiliyor. Sen elbette çok tatlı bir insansın. Biliyorsun ki Lübnan'daki mülteci kamplarında binlerce Filistinli var. Eğer biz onlara gelebilirsiniz dersek, eğer Afrika’dakilere hepiniz gelebilirsiniz dersek bununla baş edemeyiz” demişti. Bu sözlerden bir süre sonra Reem gözyaşlarına boğulmuştu. Merkel bunun üzerine Filistinli kızın yanına giderek başını okşamış, ona teselli vermek istediğini söylemişti.