Yetkili, "Amerikalılar ve İngilizler gelecekti. Amerikalıların sayısı çok fazlaydı, hepsi vazgeçti. Ama bir askeri ataşenin yer aldığı resmi Amerikan heyeti geliyor, üreticiler ve potansiyel alıcılar gelmiyor. 2013'te Fransız katılımcıların sayısı da çoktu. Safran ve diğerleri kendi makinelerini getirmişti. Onlar da vazgeçtiler. Yine de birkaç Fransız firma kaldı" şeklinde konuştu.
ARAPLARDAN YOĞUN İLGİ
Buna rağmen fuara 50'den fazla ülkeden heyetlerin geleceğini ifade eden Jariç, özellikle Arap ülkelerinin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "IŞİD'in aktifleşmesi nedeniyle bu örgütün faaliyet gösterdiği tüm ülkeler, silah alımlarını büyük ölçüde artırdı. Büyük bir kısmı, fuarımıza ilk kez geliyor. Teçhizatımızı, diğer Rus üreticileri görmek için geliyorlar, çünkü durum çok ciddi: IŞİD, 5 yıl içinde çok ilerledi" dedi.
'BU BİR REKOR'
Fuarda yaklaşık 10 ülkenin kendi ürünlerini sergileyeceği ifade edildi. Ürünlerini sergileyecekler arasında Türk, İtalyan, Güney Kore ve Fransız şirketlerinin bulunduğu belirtildi. Fuarda, 100'ü yabancı 720 gazetecinin çalışacağını söyleyen Jariç, "Bu bir rekor!" diye kaydetti.
Fuar kapsamında, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Uluslararası Askeri ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu forumu yapılacak.
Fuarın organizatörü Uralvagonzavod şirketi, aralarında T-34 ve Armata tankları ile Koalitsiya-SV kundağı motorlu topçu sistemi dahil 40'tan fazla askeri teçhizat tanıtacak. Teçhizat, Rusya Savunma Bakanlığı'nın izniyle koruma sağlanarak sergilenecek.