00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
5 dk
HABERLER
11:00
4 dk
DÜNYA HABERİ
11:10
10 dk
PARANIN HAREKETİ
11:30
9 dk
HABERLER
12:00
5 dk
GÜN ORTASI
12:05
83 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
14 dk
HABERLER
18:00
10 dk
HABERLER
19:00
11 dk
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
6 dk
YERİ VE ZAMANI
Huzurevine başvurular son 5 yılda yüzde 41 arttı
09:06
114 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
11:00
1 dk
YAZI - YORUM
Biden'ın korkulu rüyası: Z kuşağı
11:05
55 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
12:00
1 dk
GÜN ORTASI
Canlı yayın konuğumuz sanatçı Tuna Kiremitçi
12:05
85 dk
HABER MASASI
Selin Yazıcı, Aslı Kahveci ve Serkan Baştımar'la Haber Masası
13:30
35 dk
FUTBOL SAATİ
Selin Yazıcı ve Serhat Ayan'la Futbol Saati
14:05
55 dk
ANKARA FARKI
Gazeteci Demir, İran'dan bildiriyor...
15:01
51 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
EKSEN
Ceyda Karan'la Eksen
16:01
89 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:30
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
18:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Yılın Astronomi Fotoğrafçısı Yarışmasının finalistleri - Sputnik Türkiye
MULTİMEDYA
Politika, uluslararası ilişkiler, bilim, magazin, tarih, sanat gibi farklı alanlarda hazırlanan fotoğraf galerisi, video galerisi, infografik, hareketli grafik ve karikatürler.

İsotun 'acı' yolculuğu

Abone ol
Şanlıurfa'da kentin simgelerinden olan ve bölge halkının vazgeçilmez damak tatlarının başında gelen isot, uzun ve zahmetli sürecin ardından tezgahlardaki yerini alıyor.

Şanlıurfa'da kentin simgelerinden olan ve bölge halkının vazgeçilmez damak tatlarının başında gelen isot, uzun ve zahmetli sürecin ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Nisanda ekilen, gerekli bakım ve sulamanın ardından ağustosta hasat edilen biberler, kamyonlarla pazarlarla getiriliyor. Geçimlerini isot satarak sağlayan ailelerin satın aldığı biberler, kadınlar tarafından ev veya bahçede yıkandıktan sonra saplarından ve çöplerinden arındırılıyor. Acılığı nedeniyle temizleyenleri de etkileyen biberler elle parçalandıktan sonra makineden geçirilip naylonların üzerinde bir süre bekletiliyor. Gün içerisinde ters yüz edilerek güneşte tamamen kuruması sağlanan ürün, rengi koyulaştıktan sonra makinelerde çekilerek pul biber haline getiriliyor.

© AA / Halil Fidan İsot, Şanlıurfa'nın simge yiyeceklerinden.
İsotun 'acı' yolculuğu - Sputnik Türkiye
1/6
İsot, Şanlıurfa'nın simge yiyeceklerinden.
© AA / Halil FidanVazgeçilmez damak tatlarının başında gelen isot, uzun ve zahmetli sürecin ardından tezgahlardaki yerini alıyor.
İsotun 'acı' yolculuğu - Sputnik Türkiye
2/6
Vazgeçilmez damak tatlarının başında gelen isot, uzun ve zahmetli sürecin ardından tezgahlardaki yerini alıyor.
© AA / Halil Fidan Nisanda ekilen, gerekli bakım ve sulamanın ardından hasat edilen biberler, kamyonlarla pazarlarla getiriliyor.
İsotun 'acı' yolculuğu - Sputnik Türkiye
3/6
Nisanda ekilen, gerekli bakım ve sulamanın ardından hasat edilen biberler, kamyonlarla pazarlarla getiriliyor.
© AA / Halil Fidan Geçimlerini isot satarak sağlayan ailelerin satın aldığı biberler, kadınlar tarafından ev veya bahçede yıkandıktan sonra saplarından ve çöplerinden arındırılıyor.
İsotun 'acı' yolculuğu - Sputnik Türkiye
4/6
Geçimlerini isot satarak sağlayan ailelerin satın aldığı biberler, kadınlar tarafından ev veya bahçede yıkandıktan sonra saplarından ve çöplerinden arındırılıyor.
© AA / Halil Fidan Acılığı nedeniyle temizleyenleri de etkileyen biberler elle parçalandıktan sonra makineden geçirilip naylonların üzerinde bir süre bekletiliyor.
İsotun 'acı' yolculuğu - Sputnik Türkiye
5/6
Acılığı nedeniyle temizleyenleri de etkileyen biberler elle parçalandıktan sonra makineden geçirilip naylonların üzerinde bir süre bekletiliyor.
© AA / Halil Fidan Gün içerisinde ters yüz edilerek güneşte tamamen kuruması sağlanan ürün, rengi koyulaştıktan sonra makinelerde çekilerek pul biber haline getiriliyor.
İsotun 'acı' yolculuğu - Sputnik Türkiye
6/6
Gün içerisinde ters yüz edilerek güneşte tamamen kuruması sağlanan ürün, rengi koyulaştıktan sonra makinelerde çekilerek pul biber haline getiriliyor.
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала