Meclise giren partiler arasında yürütülen koalisyon görüşmelerinde henüz bir sonuca ulaşılmadı. AK Parti-MHP görüşmelerinden sonra hükümeti kurmakla görevlendirilen AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevi Cumhurbaşkanı'na iade edecek. Böylece koalisyon hükümeti olasılığı da gündemden düşüyor.
Konuyla ilgili Sputnik Haber Ajansı'na konuşan Ankara Ufuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı, Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı ve ESAM Uzmanı, TBMM 21. Dönem Ankara milletvekili Prof. Dr. Oya Akgönenç Muğisuddin, şu değerlendirmelerde bulundu.:
"7 Haziran seçiminin hemen ertesi gününden itibaren, Sayın Bahçeli son derece olumsuz bir tutum sergiledi. 'Koalisyon yapmayacağım" diyerek kırmızı çizgileriniz olduğunu söyleyebilirsiniz ve bu, en başta da anlaşılabilir. Ama üstünden geçen kırk günde çeşitli gelişmeler oldu. Bir yumuşama beklenebilirdi. Sonuçta siyaset, konuşarak, karşılıklı problemlerin üstünde kafa yorarak bir çözüme ulaşmaktır. Fakat Sayın Bahçeli, bulunduğu noktadan hiç ayrılmadı. Daha çok teknik detaylar üstünde takılı kaldı.. Bahçeli, hem ‘koalisyon yapmam' diyor, hem de 'seçim yapılması için de oy vermeyeceğim' ifadelerini kullanıyor. Ondan sonra da, 'CHP ile AK Parti koalisyon yapsın' çıkışını yapıyor. Sana mı kalmış? Her parti kendi içinde düşünür, pazarlığını yapar. Dışarıdan biri olarak, 'falanca ile filanca evlensin' diyemezsiniz.
İyi ki seçim kanunlarında bazı maddeler var. Böyle kritik anlarda Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı, dışarıdan bir hükümet kurarak ülkeyi seçime götürebilirler. Şimdi istesek de, istemesek de Anayasa'nın o maddesi işletilecek. Bu daha önce, Demirel döneminde oldu. O zaman da Cumhurbaşkanı olarak Demirel bu maddeyi işletti. Ama üstünden yirmi sene geçti. Galiba bir kere daha aynı şey yaşanacak.
Başbakan Ahmet Davutoğlu elinden geleni yaptı. Artık büyük ihtimalle, bahsettiğim madde yürürlüğe konur ve yeni bir kişi seçilerek geçici seçim hükümetinin kurulması için çalışma yapılır."