Kamışlı, Suriye'nin kuzeyinde ilan edilen Demokratik Özerk Yönetim'in üç kantonundan biri olan Cezire Kantonu içinde yer alıyor. 5-6 yıl öncesine kadar Haseke'ye bağlı yaklaşık 200 bin nüfuslu bir yerleşim birimiydi. Ocak 2014'te Cezire, Kobani ve Afrin kantonları özerkliklerini ilan ettiler. Özerklik ilanından bu yana Kamışlı ve içinde yer aldığı kantonlar pek çok spekülasyona, sorulara, teori ve tahminlere konu oluyor. Zaman zaman üstü kapalı tehditler içeren açıklamalara hedef olan özerk yönetimi, kimileri Suriye'nin kuzeyinde bağımsız Kürt devletinin ön adımı olarak değerlendiriyor ve oluşumu ‘Kürt Özerk Yönetimi' adlandırıyor. Kimileri ise oluşumu ‘Suriye'nin bölünmesi değil birleşmesi' olarak görüyor.
© Sputnik / Hediye LeventDemokratik Özerk Yönetim Cezire Kantonu’nunun Amude’deki idare merkezi.
1/12
© Sputnik / Hediye Levent
Demokratik Özerk Yönetim Cezire Kantonu’nunun Amude’deki idare merkezi.
© Sputnik / Hediye Levent Kamışlı’daki meydanlardan biri YPG bayrakları ile süslenmiş ve meydana IŞİD ile çatışmada hayatını kaybeden YPG komutanlarından birinin adı verilmiş.
2/12
© Sputnik / Hediye Levent
Kamışlı’daki meydanlardan biri YPG bayrakları ile süslenmiş ve meydana IŞİD ile çatışmada hayatını kaybeden YPG komutanlarından birinin adı verilmiş.
© Sputnik / Hediye Levent Demokratik Özerk Yönetim içindeki Kamışlı’da Suriye bayrağının asılı olduğu yerler ve Suriye ordusunun bulunduğu noktalar da var.
3/12
© Sputnik / Hediye Levent
Demokratik Özerk Yönetim içindeki Kamışlı’da Suriye bayrağının asılı olduğu yerler ve Suriye ordusunun bulunduğu noktalar da var.
© Sputnik / Hediye LeventKamışlı'daki meydanlardan biri.
4/12
© Sputnik / Hediye Levent
Kamışlı'daki meydanlardan biri.
© Sputnik / Hediye LeventDemokatik Özerk Yönetim içindeki bölgelerde neredeyse bütün tabelalar Kürtçe, Arapça, Süryanice olmak üzere 3 dilde.
5/12
© Sputnik / Hediye Levent
Demokatik Özerk Yönetim içindeki bölgelerde neredeyse bütün tabelalar Kürtçe, Arapça, Süryanice olmak üzere 3 dilde.
© Sputnik / Hediye LeventKamışlı merkez ve çevresinde günlük hayat devam ediyor. Özerk yönetimin merkezi olan Amude'de çarşı, akşam üstü hareketleniyor.
6/12
© Sputnik / Hediye Levent
Kamışlı merkez ve çevresinde günlük hayat devam ediyor. Özerk yönetimin merkezi olan Amude'de çarşı, akşam üstü hareketleniyor.
© Sputnik . KamışlıAmude çarşısında alışveriş yapanlar.
7/12
© Sputnik . Kamışlı
Amude çarşısında alışveriş yapanlar.
© Sputnik / Hediye LeventAmude çarşısında alışveriş yapanlar.
8/12
© Sputnik / Hediye Levent
Amude çarşısında alışveriş yapanlar.
© Sputnik / Hediye LeventAmude çarşısında yol kenarında sohbet edenler.
9/12
© Sputnik / Hediye Levent
Amude çarşısında yol kenarında sohbet edenler.
© Sputnik / Hediye LeventKamışlı ve çevresindeki insanlar işsizlik ve pahalılıktan etkilenmişler, ancak çarşı-pazar hareketli.
10/12
© Sputnik / Hediye Levent
Kamışlı ve çevresindeki insanlar işsizlik ve pahalılıktan etkilenmişler, ancak çarşı-pazar hareketli.
© Sputnik / Hediye LeventCezire Kantonu içindeki bölgede 2 tane mülteci kampı bulunuyor. IŞİD'den kaçan Ezidilerin çoğunlukta olduğu Newruz Kampı'nda standartlar kabul edilebilir düzeylerde ancak Irak'ın Zummar Bölgesi'nden ve Suriye'nin Haseke kentinden göçenlerin kaldığı Roj Kampı'ndakiler uluslararası yardım kuruluşlarının ilgisizliğinden şikayetçi.
11/12
© Sputnik / Hediye Levent
Cezire Kantonu içindeki bölgede 2 tane mülteci kampı bulunuyor. IŞİD'den kaçan Ezidilerin çoğunlukta olduğu Newruz Kampı'nda standartlar kabul edilebilir düzeylerde ancak Irak'ın Zummar Bölgesi'nden ve Suriye'nin Haseke kentinden göçenlerin kaldığı Roj Kampı'ndakiler uluslararası yardım kuruluşlarının ilgisizliğinden şikayetçi.
© Sputnik / Hediye Leventİtalyan karikatüristlerin hazırladıkları Kobani dergisi. IŞİD'in Kobani saldırıları sırasında bölgeden kaçanlara yardım etmek üzere Kobani'ye giden İtalyanların yaşadıklarını da çizgilerle anlatmışlar.
12/12
© Sputnik / Hediye Levent
İtalyan karikatüristlerin hazırladıkları Kobani dergisi. IŞİD'in Kobani saldırıları sırasında bölgeden kaçanlara yardım etmek üzere Kobani'ye giden İtalyanların yaşadıklarını da çizgilerle anlatmışlar.