Çurkin, "Biz, 'hayır' oyu kullanacağız. Bunda hiç şüphem yok. Eğer tasarı 9 veya daha fazla 'evet' oyun alırsa veto edeceğiz" dedi.
Tasarının her durumda kabul edilmeyeceğini vurgulayan Rusya temsilcisi, tasarıyı hazırlayan Avustralya, Belçika, Malezya, Hollanda ve Ukrayna'nın tasarıyı oylamaya çıkarmaması umudunu dile getirdi. Çurkin, "Tasarının oylamaya sunulmaması umudunu koruyorum. Yine de eğer bu teklifin taraftarları tasarıyı Güvenlik Konseyi'ne sunarsa sonucunun politik ve pratik sorumluluğunu üzerine alacak" dedi.
'YENİ BİR ÇATIŞMA OCAĞINI OLUŞTURMA ÇABASI'
Tasarının altında uluslararası ilişkiler için büyük sorunlara yol açacak yeni bir çatışma ocağını oluşturma çabasının olduğunu belirten Çurkin, "Bu çatışmacı adım çok tehlikeli. İşleri işbirliği atmosferi içinde sürdürmek isterdik" dedi.
Uçak faciasını, "uluslararası barış ve güvenliğe tehdit" olarak göstermenin ve tasarıya BM Anlaşması'nın 7. maddesini oturtmanın temelden yanlış olduğunu vurgulayan Çurkin, "2001'de Ukrayna hava savunma sisteminin Rus uçağını düşürmesi veya ABD'nin İran uçağını düşürmesi dahil daha önce sivil uçakların düşürülmesi olaylarıyla ilgili hiçbir zaman 7. maddeye esasen uluslararası mahkemeler kurulmamıştı. Ukrayna'nın düşürdüğü uçakla ilgili hiçbir mahkeme kurulmamıştı. Onlar özür bile dilememişti" dedi.