BM normlarına aykırı olduğu nedeniyle Rusya'nın mahkemeye karşı olduğunu teyit eden diplomat, "Güvenlik Konseyi olarak kendi işimizle meşgul olmamız gerektiğine inanıyorum. Birileri soruşturma yürütür, diğerleri, örneğin gazeteciler her şeyi yazar. Biz de BM Anlaşması'na, uluslararası hukuka, daha önce kabul ettiğimiz 2166 sayılı karara uymalıyız ve bunun temelinde Güvenlik Konseyi'nin yapması gerektiği şekilde hareket etmeliyiz" yorumunda bulundu.
Malezya'nın verdiği karar tasarısının BM Anlaşması'na aykırı olduğunu belirten Çurkin, "Güvenlik Konseyi'nin bu tür olayları araştırmaması gerektiğini düşünüyoruz" diye ekledi.
Uluslararası mahkeme kurulması teklifi Malezya, Avstralya, Hollanda, Ukrayna ve Belçika'dan gelmişti. Rusya, bu teklifi desteklemiyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, uçağın düşürülmesinin Malezya'nın tasarısında beyan edildiği gibi uluslararası barış ve güvenliğe tehdit olmadığını, ceza gerektiren bir suç olduğunu söylemişti. BMGK'nın daha önce benzer durumlarda hiçbir zaman mahkeme oluşturmadığını hatırlatan Lavrov, "Malezya tasarısının amacı, ABD'nin suçlu olarak gösterdiği kişilerin suçluluğunu sağlamak" şeklinde konuşmuştu.