Barındırdığı tarihi güzellikleriyle adeta açık hava müzesini andıran Mersin'de, inanç turizmi açısından büyük önem taşıyan cennet-cehennem obrukları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Doğal güzellikleri dolayısıyla "cennet" olarak adlandırılan obruğa 452 basamaklı taş merdivenle iniliyor. Doğal güzellikleriyle turistleri adeta "mistik" bir yolculuğa çıkaran obruğun içerisinde Helenistik dönemden kalan ve Paulus adında dindar bir kişi tarafından Meryem Ana'ya ithafen yaptırıldığı bilinen "Meryem Ana Kilisesi" yer alıyor. Kilise dolayısıyla inanç turizmi açısından da önem taşıyan "cennet"ten daha da aşağıya inebilen ziyaretçiler, buradaki 260 metre genişliğindeki mağarayı gezebiliyor ve yeraltından geçen suyun sesini de duyabiliyor.
'Cennet ve Cehennem'e mistik yolculuk
19:09 18.07.2015 (güncellendi: 17:20 05.10.2015)
Abone ol
Barındırdığı tarihi güzellikleriyle adeta açık hava müzesini andıran Mersin'de, inanç turizmi açısından büyük önem taşıyan cennet-cehennem obrukları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
© AA / Sezgin PancarBarındırdığı tarihi güzellikleriyle adeta açık hava müzesini andıran Mersin'de, inanç turizmi açısından büyük önem taşıyan cennet-cehennem obrukları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
1/7
© AA / Sezgin Pancar
Barındırdığı tarihi güzellikleriyle adeta açık hava müzesini andıran Mersin'de, inanç turizmi açısından büyük önem taşıyan cennet-cehennem obrukları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
© AA / Sezgin PancarDoğal güzellikleri dolayısıyla "cennet" olarak adlandırılan obruğa 452 basamaklı taş merdivenle iniliyor.
2/7
© AA / Sezgin Pancar
Doğal güzellikleri dolayısıyla "cennet" olarak adlandırılan obruğa 452 basamaklı taş merdivenle iniliyor.
© AA / Sezgin PancarTuristleri adeta "mistik" bir yolculuğa çıkaran obruğun içerisinde Helenistik dönemden kalan ve Paulus adında dindar bir kişi tarafından Meryem Ana'ya ithafen yaptırıldığı bilinen "Meryem Ana Kilisesi" yer alıyor.
3/7
© AA / Sezgin Pancar
Turistleri adeta "mistik" bir yolculuğa çıkaran obruğun içerisinde Helenistik dönemden kalan ve Paulus adında dindar bir kişi tarafından Meryem Ana'ya ithafen yaptırıldığı bilinen "Meryem Ana Kilisesi" yer alıyor.
© AA / Sezgin PancarZiyaretçiler, kilise dolayısıyla inanç turizmi açısından da önem taşıyan "cennet"ten daha da aşağıya inebiliyor.
4/7
© AA / Sezgin Pancar
Ziyaretçiler, kilise dolayısıyla inanç turizmi açısından da önem taşıyan "cennet"ten daha da aşağıya inebiliyor.
© AA / Sezgin PancarZiyaretçiler, 260 metre genişliğindeki mağarayı gezebiliyor ve yeraltından geçen suyun sesini de duyabiliyor.
5/7
© AA / Sezgin Pancar
Ziyaretçiler, 260 metre genişliğindeki mağarayı gezebiliyor ve yeraltından geçen suyun sesini de duyabiliyor.
© AA / Sezgin Pancar"Cennet"in 75 metre kuzeyindeki "cehennem"de ise 130 metrelik derinliğiyle ön plana çıkıyor.
6/7
© AA / Sezgin Pancar
"Cennet"in 75 metre kuzeyindeki "cehennem"de ise 130 metrelik derinliğiyle ön plana çıkıyor.
© AA / Sezgin PancarTehlikeli yamaçları nedeniyle derinine inilmesi mümkün olmayan "cehennem", üst tarafına özel olarak monte edilen seyir terasından gözlemlenebiliyor.
7/7
© AA / Sezgin Pancar
Tehlikeli yamaçları nedeniyle derinine inilmesi mümkün olmayan "cehennem", üst tarafına özel olarak monte edilen seyir terasından gözlemlenebiliyor.