Putin, Terra Scientia Uluslararası Gençlik Forumu katılımcılarıyla bir araya geldiği görüşmede, Rusya'da sitelere erişimin kısıtlanması gerekçelerinin sınırlı olduğunu ifade etti.
Devlet Başkanı, "Elbette toplum kendini koruma hakkına sahip ve korumalı. Birçok Avrupa ülkesinde bu konuda gereken tedbirler alınıyor. Almanya'da, İngiltere'de oldukça sıkı kısıtlamalar uygulanıyor. Biz başka hiçbir kısıtlama planlamıyoruz" şeklinde konuştu.
İnternet kullanıcılarını kötü etkiden korumak için "Okumayı, izlemeyi veya dinlemeyi yasaklamak değil, aktif olarak duruşumuzu tanıtmamız gerektiğini" ifade eden Rusya lideri, "Bu, internet kullanıcılarını hazırlıklı yapacak ve saldırgan girişimlere sert, güzel ve yetenekli şekilde yanıt verme fırsatını yaratacak. Ve ben sıkça bunun böyle olduğunu görüyorum" yorumunda bulundu.
İNTERNET TEHDİDİ, ANARŞİDE VE TAM ANONİMLİKTE
İnternetin artıları kadar eksilerinin de olduğunu dile getiren Putin, dinamiti örnek gösterdi. Rusya lideri, "Dinamitin de çok faydalı özellikleri var, ancak bu yıkıcı bir buluş. Her zaman böyledir. Her zaman olumlu ve olumsuz yönler vardır. Bugün internetsiz toplumun, ülkenin gelişimi düşünülemez. Ancak tehditler de var. Onların önlenmesi gerekiyor, bunu önceden düşünmek gerekiyor. Toplum bu tehditlere karşı kendini korumak zorunda" dedi.
İnternette saklı tehditler arasında anarşi ve tam anonimliği gösteren Putin, "Bunlar her zaman uygun olmayabilir. Eğer bir insan kendi tutumunu savunuyorsa bunu açık şekilde yapmalı, doğrudan yapmalı, bunda korkulacak ne var?" görüşünü dile getirdi.
'İNTERNET ÜZERİNDEN OYLAMAYA KARŞI DEĞİLİM'
İnternet üzerinden oylamaya karşı olmadığını ifade eden Putin, "Kötü olmazdı, diye düşünüyorum" dedi.
YEREL ÜRETİCİLERİN DESTEKLENMESİ
Devletin ileri teknoloji alanında çalışan yerel üreticileri destekleyeceğini söyleyen Rusya lideri, "Bu, özellikle mevcut uluslararası durumda gerekli" diye kaydetti.
Rakiplerin, karşı tarafın siyasi mücadele sırasında siyasi amaçlar için modern etki araçlarını kullandıklarına tanık olduklarını itiraf eden Devlet Başkanı, "Elbette, bunu düşünmeliyiz, bunu düşünüyoruz. Mesele, kısıtlamalar ve yaptırımlar değil. Mesele, kendi program ürünlerimizi uygulamaktır. Eğer geleceğe sahip modern bir ülke olmak istiyorsak bunu kendimiz için, kendi gelişimimiz için yapmalıyız" şeklinde konuştu.