'İÇERİĞİ GİZLİ'
Anlaşmanın detaylarının ve müzakerelerin içeriğinin de gizli tutulduğu belirtilen makalede, bunun da Avrupalıların aklında ciddi soru işaretleri oluşturduğu ifade edildi. Anlaşmanın içeriği hakkında yalnızca bazı ifşaatların ardından bilgi sahibi olunabildiği belirtilen makale şöyle devam ediyor:
"Bazı hesaplamalara göre 2027'ye gelindiğinde Avrupalı ve Amerikan işçiler, yılda ortalama olarak 50 dolar daha fazla kazanacaklar. Ancak daha dikkatli bakınca bunun karşılığında da gıda ürünleri standartlarında, işçi haklarında, Avrupa pazarının rekabet gücünde kötüleşmeler yaşanacağı görülüyor."
'ÇOK ULUSLU ŞİRKETLERİN ELİNİ GÜÇLENDİRECEK'
"Anlaşmanın endişe uyandıran noktalarından biri de büyük şirketlerin bu anlaşmayı kendi lehine kullanabileceği yönünde. Örneğin Belçikalı milletvekili Alen Maron, anlaşmanın uygulanması halinde çok uluslu şirketlerin hükümetleri şirketlerinin çıkarlarına uymayan yasaları değiştirmek zorunda bırakabileceğini söylüyor."
'DENETİMDE İPİN UCUNU KAÇIRAN HÜKÜMET DAVA EDİLEBİLECEK'
"TTIP anlaşması ayrıca hükümetlerin bankalar ve şirketler üzerindeki denetimini de olabilecek en düşük seviyeye indiriyor. Nitekim denetimde ipin ucunu biraz kaçıran bir hükümet, yol açabileceği zarardan ötürü banka ya da şirket tarafından mahkemeye verilebilecek."
'SEMBOLİK BİR BAŞKALDIRIDAN ÖTEYE GİTMEYEBİLİR'
"Bunlara karşı çıkan birkaç şehir, kendini 'TTIP'den arınmış bölge' ilan etti. Ancak Avrupalı parlamenterler anlaşmayı nihai olarak onaylarsa, bu adım da sembolik bir başkaldırıdan öteye gitmeyecek gibi görünüyor."