Brüksel'de düzenlenen NATO Savunma Bakanları toplantısında, Ukrayna krizi sonrasında Rusya ile yaşanan gerilimin uzun süreli olabileceği endişesiyle revizyon yapılması yönünde görüş öne çıkmıştı.
Rusya'nın tüm dünyaya açık bir ülke olduğunun altını çizen Rus lider, "İşbirliğini ve ortaklığı geliştirmek isteyen ülkelerle bu yönde adım atmaya hazırız" ifadelerini kullandı.
'GÜÇLÜ ORDU EGEMENLİĞİN TEMİNATI'
Vladimir Putin, Rusya Silahlı Kuvvetleri'ni güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti. Mevcut riskler ışığında güçlü ordunun Rusya'nın egemenliğinin ve güvenliğinin teminatı olduğunu kaydeden Rus lider, "Sınırımıza yakın bölgeler de dahil olmak üzere birçok tehditle karşı karşıyayız. Vatandaşlarımızın huzur ve barış içinde yaşamalarını temin etmek, toprak bütünlüğümüzü korumak için güçlü orduya ihtiyacımız var. Bunun anlayışla karşılanacağından eminim" dedi.
Kırım'ın Rusya'ya bağlanışını izleyen süreçte Moskova yönetiminin ittifakı tehdit ettiği iddiası, aynı zamanda IŞİD gibi radikal örgütler ve NATO'nun kurucularının yabancısı olduğu siber savaş alanlarının, NATO'daki revizyonu tetikleyen faktörler olduğu belirtiliyor.
Putin'in geçen hafta nükleer envanterine bu yıl 40 yeni kıtalararası ve balistik füzenin katılacağını açıklaması, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Rusya'nın savaş tehdidi oluşturduğu iddiasıyla karşılanırken, Rusya ile 1900'lerin başında savaşan Polonya'nın Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tomasz Siemoniak, "Soğuk Savaş'tan sonra yaşanan barışçıl dönem artık sona erdi. Avrupa çapında durmadan yeni krizler patlak veriyor. Kamuoyunun bunu idrak ettiğinden emin olmalıyız" yorumunu yapmıştı.