Rusya ekonomisinin Batılı ülkeler tarafından uygulanan yaptırımlardan doğrudan etkilendiğini ifade eden Medvedev, "Ama bunu atlatacağız. Yabancı sermaye akışı olmadan da yaşamayı öğrendik" dedi. Yaptırımlara maruz kalan her ülkenin ekonomik açıdan zor koşullarla karşı karşıya kaldığını belirten Rusya Başbakanı, İran'da da yaptırımlar sonrası devalüasyon gibi sorunların yaşandığını hatırlattı.
EKONOMİ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
Rusya ekonomisinde yaşanan gelişmelere değinen Medvedev, "Piyasa ekonomisinde krizler olmuştur ve olacaktır" diyerek buna alışılması gerektiğini ifade etti. Rusya Başbakanı, ülkenin içine düştüğü zor durumdan daha güçlü çıkması için de güç birliği çağrısında bulundu.
Dmitriy Medvedev, "Çok zor ve kritik bir yıl geçirdik. İçinde büyük zaferler olduğu kadar, büyük zorluklar da vardı. Farklı partilere bağlı olabiliriz, farklı inançları temsil edebiliriz ama hepimizin ortak bir amacı var; bu zor süreçten çıkıp ülkemizi ekonomik açıdan güçlü ve modern bir hale getirmek" diye konuştu.
'2014 KIRIM YILI OLDU'
Rusya için 2014'ün "Kırım Yılı" olduğunu söyleyen Dmitriy Medvedev, Kırım'ın anavatanına bağlanması ile yeni bir çağ başlayacağını söyledi. Medvedev, bu gelişmeyi Berlin Duvarı'nın 1989'da yıkılmasıyla Doğu ve Batı Almanya'nın tekrar birleşmesine benzetti.
Parlamentonun alt kanadı Duma'da konuşan Rusya Başbakanı, "Her ülkenin tarihinde başka bir çağın başlamasına neden olan anlar vardır. 2014 yılı da Rusya için böyle oldu. Geçtiğimiz yıl, eminim ki hepimiz için mübalağasız ‘Kırım Yılı' oldu. Kırım yarımadası, post-Sovyet dönemdeki resmi sınırlara karşın her zaman bizim toprağımız olarak kaldı. Kırım bizim ortak acımız, gururumuz ve zaferimizdi" ifadelerini kullandı.
Medvedev, sözlerine şöyle devam etti: "Birçok kişi için Kırım'ın Rusya'ya dönmesi ile tarihi adalet yerini buldu. Bu durum, Berlin Duvarı'nın yıkılmasıyla Almanya'nın yeniden birleşmesi veya Hong Kong ile Makao'nun Çin'e dönmesi ile kıyaslanabilir."