173 bin 132 yazışma ve 30 bin 287 belgeyi ‘Sony Arşivleri’ adı altında yeniden yayımlayan WikiLeaks, söz konusu metinleri herkesin internet üzerinden basitçe ulaşabileceği şekilde erişime açtı.
Sözgelimi arama motorlarına Sony’nin eski başkanı Amy Pascal’ın adı yazılınca 5 bin 700 sonuç çıkıyor. Aralık 2014’te hacklenen belgeler yüklendikleri veri tabanında aranamadıkları için içeriklerine dair fazla bilgi elde edilememişti.
Is this the ultimate 'meta'? WikiLeaks publishes leak of Sony email on WikiLeaks #TPP leak https://t.co/duKFaWKGpk pic.twitter.com/GKgnESkpTi
— WikiLeaks (@wikileaks) 16 Nisan 2015
'BELGELERİN HEPSİ KAMU MALI'
Yaptığı yazılı açıklamada Sony’nin elinden çıkan işlerin genelde eğlence amaçlı olduğunu hatırlatan Assange, “Buna karşın Sony Arşivleri, Sony’nin kapalı kapılar ardında etkin rol oynadığını, Beyaz Saray’la yakın ilişki içinde olduğunu (arşivdeki yazışmalarda ABD hükümetine ait 100 e-posta adresi geçiyor) ve kanun ile politikalar üzerinde bir hayli etkili olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.
SONY TEPKİLİ
Sony ise WikiLeaks’i veri hırsızlığıyla oluşan hasara katkıda bulunmakla suçladı ve ifşaatı ‘kötü niyetle yapılan bir suç eylemi’ olarak niteledi.