Ulusal Bağımsız Seçim Komisyonu’nun açıklamasına göre, oy sayım işleminin sona erdiği 19 vilayette Buhari 8 milyon 520 bin 436 oy alırken, Jonathan 6 milyon 302 bin 55 oyda kaldı.
Adaylardan herhangi birinin birinci turda seçimi kazanabilmesi için geçerli oyların yüzde 50'sinin yanı sıra 39 vilayetten en az 3'te 2'sinde yüzde 25 oy alması gerekiyor. Birinci turda yeterli oyun alınamaması durumunda en çok oyu alan 2 aday ikinci tura katılıyor ve yüzde 50'nin üzerinde oy alan aday seçimi kazanıyor.
Partilerin seçim sonuçlarına itirazı için seçim gününden itibaren 30 günü bulunuyor.
Muhalefetin adayı Buhari, 2003'ten beri Nijerya'daki üç başkanlık seçiminde de yarıştı ancak hiçbirini kazanamadı. 2011 seçimlerini kaybetmesi üzerine ağlayarak bir daha aday olmayacağını ilan eden Buhari, partisinin kendisine aday olması yönündeki ısrarı üzerine tekrar adaylığını açıklamıştı.
Seçilmesi durumunda Nijerya'nın en yaşlı başkanı olacak 73 yaşındaki Buhari, ülkenin 177 milyonluk nüfusunun yarısını oluşturan Müslüman toplumunun içinden geliyor. Asker kökenli Buhari, ülkede birden fazla askeri darbede yer aldı. Tümgeneral olarak görev yaparken 1983'te ülkedeki sivil yönetimi devirip iktidara gelen Buhari, 1985'te kendi genelkurmay başkanının yaptığı askeri darbeyle devrildi.
Jonathan ise 2009'dan beri ülkeyi yönetiyor. Liderliğe yükselişi ülkede ‘şans’ olarak görülen 58 yaşındaki Jonathan, 1998'e kadar üniversitede akademisyenlik yapıyordu. Daha sonra vali yardımcısı olarak görev yapan Jonathan, valinin 2005'te görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle görevinden alınması üzerine vali oldu.
Demokratik Halk Partisi (PDP) Genel Başkanı Umaru Yar'Adua'nın 2007'de yardımcılığına gelen Jonathan, aynı yıl yapılan seçimleri PDP'nin kazanması üzerine Devlet Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaya başladı. Yar'Adua'nın 2009'da sağlığının kötüleşmesi üzerine Şubat 2010'da Devlet Başkanı ilan edilen Jonathan, ilk defa Devlet Başkanlığı için yarışıyor.