UCL'den Mark Miodownik, 'İngilizlerin çay hakkında her şeyi bildiklerini düşünmeleri biraz sinir bozucu. Halbuki birçoğu ne yaptığını hiç bilmiyor' dedi.
İngiliz Telegraph gazetesine konuşan Miodownik, sözlerini 'Elbette herkes çayı kendi zevkine göre yapar. Bu, şahsi bir şey. Ancak bana göre, çayın yeterince demlenmesi için bekleyebilseler, içeceğin çok daha sofistike bir tadı olduğunu görecekler' diye sürdürdü.
'İNGİLİZLER TARLALARDAN ÇAY TOPLAYAN İNSANLARIN EMEKLERİNİ BOŞA ÇIKARIYOR'
Çayın düşünülenden çok daha karmaşık bir yapısı olduğunu belirten Miodownik, çayın içinde 30 bin farklı molekül bulunduğunu ve bu moleküllerin tepkimeye girmesinin zaman aldığını belirtti.
İngiliz akademisyen Miodownik ayrıca, 'Aklıma, bu karmaşık içeceği içebilelim diye tarlalardan çay toplayan insanları getirdiğimde, İngilizlerin çayı kötü demleyerek bu emekleri boşa çıkardığını düşünüp üzülüyorum' dedi.
Çayın sütle içilmesini de doğru bulmayan Miodownik, sütlü bir içecek içmek isteniyorsa çay yerine başka bir seçeneğin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
UCL'de yapılan araştırma çayın yaklaşık 65 dereceyken içilmesi gerektiğini öneriyor. Araştırmada, çayın sütle içilmesinde bir sakınca görülmüyor, ancak sütün demlenme sürecini kötü etkilememesi için fincana sonradan eklenmesi öneriliyor.