‘İç Güvenlik Paketi’ üzerindeki görüşmelere bir kez daha uzun çalışma saatleri konusunda çıkan tartışma damga vurdu.
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, çalışmaların geç saatlere kadar sürdürülmesine tepki gösterdi. Milletvekillerinin yanında Meclis çalışanlarının da bu konuda mağdur edildiğini belirten Kaplan, "Bu saatte çalışan sektörler hastanelerin acil servisleri, işkembe salonları, pavyon ve barlardır. Meclis'te kölelik düzeninde bu çalışma tarzını insan haklarına aykırı buluyoruz" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, yürütmenin yasamaya dayatmada bulunduğunu, bu nedenle Meclis'in geç saatlere kadar aralıksız çalıştırıldığını savunarak, bunu kabul edemeyeceklerini söyledi.
Bu sırada AK Partili milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında tartışmalar yaşandı. TBMM Başkanvekili Meral Akşener, partilerin grup başkanvekilleriyle görüşmek üzere birleşime ara verdi. Aranın ardından tasarı üzerinde görüşmelere devam edildi.
5 MADDEYE DAHA ONAY
İl jandarma komutanı hariç olmak üzere, il jandarma komutanlıklarında görevli personel, vali tarafından görevden uzaklaştırılabilecek.
Görevden uzaklaştırılan personel hakkında, en geç 10 gün içinde ön inceleme veya soruşturmaya başlanacak.
Haklarında soruşturma izni verilmemesine, soruşturmaya veya kovuşturmaya yer olmadığına, beraatına, her ne sebeple olursa olsun kamu davasının düşmesine veya ortadan kaldırılmasına karar verilenlerin ödenmeyen veya eksik ödenen her türlü özlük hakkı ödenecek.
Jandarmanın askeri görevleri haricindeki diğer görevleriyle ilgili eylem ve işlemleri İçişleri Bakanlığı, valiler ve kendi amirleri tarafından denetlenecek ve teftiş edilecek.
İl jandarma komutanı ile merkez ilçe jandarma komutanı hakkında il valisince, ilçe jandarma komutanı hakkında kaymakamın değerlendirmesi alınarak il valisi tarafından her yılın sonunda askeri görevleri haricindeki diğer görevleriyle ilgili değerlendirme raporu düzenlenecek. Değerlendirme raporları personelin terfi, ödüllendirme, atama ve yer değiştirmesinde dikkate alınacak.