Türkiye'nin AB sürecinde çok sabırlı davrandığını vurgulayan Bozkır, sürecin 50 yılı aştığını, ancak Türkiye'nin bir 50 yıl daha beklemeye niyetinin olmadığını vurguladı.
AB'nin bir barış ve medeniyet projesi olduğunun altını çizen Volkan Bozkır, ''Bizim önceleri AB'ye giriş amacımız ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmekti. Ancak o hedefe zaten ulaştık. Şu anki hedefimiz ise AB standartlarını yakalayan bir Türkiye'' dedi.
AB'yi ordusu olmamasına rağmen yumuşak bir güç olarak tanımlayan Bozkır, bunu söylemekle savaşı savunduğu anlamının çıkarılmamasını istedi.
Volkan Bozkır Türkiye'nin de genç nüfusa sahip bir ülke olarak, gelecekte daha güçlü bir ülke olmayı hedeflediğini belirtti.
"AVRUPA İÇİN İYİ BİR PAZAR"
Türkiye'de twitter ve internet kullanıcısı sayılarının milyonları aştığını ifade eden Bozkır, bunun Avrupa için de iyi bir pazar olduğunu ifade etti.
Türkiye için hassas olan bu konuyu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Toğrul İsmayıl, Sputnik Haber Ajansı'na şöyle yorumladı:
"Türkiye’nin Avrupa Birliği bakanının açıklamasını şöyle okumamız gerekiyor: Türkiye, AB üyeliği için uzun zaman önce başvuruda bulunmuş, bu görüşmeler son zamanlarda biraz durmuş halde, bir ilerleme yok, ara sıra aktivite görüyoruz, bundan sonra tekrar durmuş. Türkiye son yıllarda bölgesel güç olmak yolunda iyi çaba harcıyor, güçlendi, istikrarlı olmaya başladı. Avrupa Birliği ile ilişkilerde süreç gittikçe uzayınca Türkiye kendisi için daha doğru bir dış politikas takip etmeye çalışıyor. Türkiye’nin birçok değişik uluslarası bölgesel örgütlerde yer almaya çalıştığını görebiliriz. Öte yandan, Avrasya Birliği ile ilgili Türkiye’nin ön görüşmeleri var. Türkiye elinden geldiği kadar çıkarlarına uygun hareket etmeye çalışıyor. Bunun için de ne gerekiyorsa bölgesel örgütlerle yapmaya hazır. Önemli olan esas mesele, bölgede istikrarlılık temin adilmesi ve barışın temin edilmesi. Bunlar temin edilirse o zaman ülkemizin ve bölgemin gelişmesi söz konusu olur."