7 Haziran 2015'te gerçekleşmesi beklenen genel seçimlere kısa bir süre kala, başta sol partiler olmak üzere pek çok siyasi kesimde ittifak arayışları devam ediyor. Dün Ankara'da gerçekleştirdiği olağanüstü kongre sonrası "Vatan Partisi" adını alan "İşçi Partisi"nin girişimi bu açıdan dikkat çekiyor.
AK Parti iktidarı karşısındaki muhalefetin etkisiz kaldığı savıyla, geniş bir muhalefet cephesi kurmak için yola çıkan Vatan Partisi, iç ve dış politikada hangi ilkeleri savunuyor? Değişen sadece partinin adı mı? CHP gibi merkez solda yer alan bir partiden hangi noktalarda ayrışma yaşandı?
"MİLLİYETÇİLERİN, HALKÇILARIN, SOSYALİSTLERİN PARTİSİ…"
"Partimiz büyüdükçe ismimizin değişikliği konusunda gelen talebin arttığını gördük" diyen Bolluk, bu değişikliğin daha kapsayıcı olmak adına yapıldığını belirterek durumu şu şekilde açıkladı:
"Özellikle son 4-5 aydır toplumdan daha yoğun talep var. 80 milyonluk Türkiye'yi kapsayan bir isimle yola devam etmenin daha isabetli olacağını düşündük. Ortaya çeşitli isimler atıldı, ezici çoğunlukla belirlenen isim Vatan Partisi oldu. Çok fazla olumlu tepki alıyoruz."
İşçi Partisi'nin programının yeni dönemde de tamamen savunulacağı bilgisini veren Bolluk, partinin sloganının "Gülümse Türkiye Vatan'da Birleştik" olduğunu ifade ederek şunları ekledi:
"Bu slogan gerçeği yansıtıyor. Tüzüğümüzde, Parti'nin milliyetçilerin, halkçıların, sosyalistlerin partisi olduğu yazar. Yeni isimle bu birleşimin de gerçekleştiğini görüyoruz. Katlana katlana büyüyerek yol alacağımızı öngörüyoruz. Dünden beri internet üzerinden 2 bin 500 yeni üye partiye katıldı. Bu ciddi bir rakam. Vatan Partisi milleti birleştirerek büyümeye devam edecek."
"KOMŞULARDA BARIŞ, KOMŞULARLA BARIŞ"
Muhalefeti bölmediklerini, tam tersine birleştirdiklerini savunan Bolluk, "Bizim çağrımız şu; Evet oyları bölmeyelim ve Vatan Partisi'nde birleşelim" dedi
Parti'nin dış politika konusunda çok başarılı olduğunu olduğunu, yürütülen çalışmaların aynen devam edeceğini söyleyen Bolluk sözlerini şöyle sürdürdü: Şu an Vatan Partisi bir çok ülkede kendisine arkadaşlar ve kardeş partiler buluyor. Bunlar iktidar partileri. Henüz mecliste bile değilken, Türkiye'nin dış politikasını şekillendiren adımlar atabildiğimizi görüyoruz. "Mesela Suriye'ye karşı emperyalist saldırı başladığından bu yana, üç yıldır çok net bir tavır aldık. Hem Türkiye'de hem de bölgede direnişe katkımız olduğunu ve muhattaplarımız tarafından bu katkımızın değerlendirildiğini görüyoruz. Sayın Esad'ın başkanlığındaki Şam hükümeti tarafından bunun değerlendirildiğini de görüyoruz. Keza İran, Irak, Mısır ve Lübnan'da da politikalarımızın çok ciddi karşılığı var. Şiarımız ‘Komşularda barış, komşularla barış'. Bunu uyguladığın zaman dediğimiz gelişmeler oluyor."