"TOPLUMUN HUZURU İÇİN ŞART"
Bozdağ, aralarında Sputnik Haber Ajansı'nın yer aldığı bir grup gazeteciyle sohbetinde İç Güvenlik Paketi'ne yönelik eleştirileri değerlendirdi. Huzur, güvenlik ve kamu düzeninin şart olduğunu ifade eden Bozdağ, "Bu toplumun huzuru için, güvenliği içen lazım olan bir yasa" dedi.
"MOLOTOF İLE İLGİLİ BOŞLUK DOLDURULUYOR"
Paket ile molotofun silah kapsamına alındığını anımsatan Bozdağ, bu konuda Terörle Mücadele Kanunu'ndaki (TMK) düzenlemenin Güvenlik Paketi'ndeki düzenlemeden farklı olduğunu, molotofla ilgili Türk Ceza Kanunu'nda da (TCK) bir hüküm olmadığını söyledi.
"ALNI AÇIK, BAŞI DİK ÇIKIP EYLEMİNİ YAPSIN"
Adalet Bakanı Bozdağ, sapan ve maskeye de ceza verilmesine ilişkin pakette yer alan düzenlemeleri de savunarak, buna karşı yapılan eleştirilere "Onlar kamuoyunu ajite etmek için" diyerek yanıt verdi. "Maskeyle niye çıkıyor?" diye soran Bozdağ, insanların polisin attığı gaz nedeniyle yüzünü kapatmak zorunda kalabileceğine ilişkin görüşlerin anımsatılması üzerine de şöyle konuştu:
"PARLAMENTO TIKANMAZ"
Muhalefet partileri CHP, MHP ve HDP'nin sert muhalefete hazırlandığına ilişkin haberleri de değerlendiren Bozdağ, "Parlamento tıkanmaz, parlamento çalışır, yürür yani biraz hızlı gider biraz yavaş gider ama bu parlamento nice tartışmalı kanunu görüştü onlarda yasalaştı. Belki biraz hızlı değil de yavaş gider ama sonuçta parlamento görüşür" dedi.
"BİZDE ZATEN MUHALEFET TEK"
"CHP'NİN YAN KURULUŞU"
Adalet Bakanı, meslek örgütlerinden Barolar Birliği'nin pakete tepki gösterip eylem yapmasını da, "Meslek örgütü dediğin CHP'nin yan kuruluşu" diye değerlendirdi.
Bozdağ, meslek örgütlerinin hepsi için bunu demediğini de vurguladı.
PAKETTEKİ TARTIŞMALI DÜZENLEMELER
MUHALEFET NASIL ENGELLEYECEK?
Pakete karşı olan CHP, MHP ve HDP düzenlemenin yasalaşmasını engellemek için İçtüzük'ten doğan tüm haklarını kullanacak. Muhalefet partileri görüşmeler esnasında her madde için çok sayıda önerge verip üzerinde konuşma yapacak. Oylamalar esnasında sık sık toplantı ve karar yeter sayısı isteyerek, bazı maddelerin kapalı oturumlarda görüşülmesini isteyerek zaman kazanmaya çalışacak. Paketin Genel Kurul'daki görüşmelerine geç başlanması için her gün üç muhalefet partisi de ayrı ayrı grup önerileri getirecek. 45 gün süreyle komisyonlarda görüşülmeyen tekliflerin Genel Kurul gündemine doğrudan alınması için önergeler de Genel Kurul'a sunulacak. AK Parti ise muhalefetin engellemelerine karşı, fazla mesai isteyecek. Gerekirse gece ve Genel Kurul'un toplanmadığı Pazartesi, Cuma günleri ile haftasonu da çalışma isteyecek.