62. Hükümet'in kurulmasının ardından oluşturulan Çözüm Süreci mekanizmasının altıncı toplantısı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında Resmi Konut'ta yapıldı. Toplantıya Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı'ndan 7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olmak için ayrılan Hakan Fidan son kez katıldı.
Başbakanlık kaynakları, Fidan'ın istifasının saat 17.00 itibariyle geçerli olacağını, bu nedenle toplantıya katıldığını belirtti. Bürokratlara milletvekili adaylığı nedeniyle istifa etmeleri için tanınan süre saat 17.00'de doldu. Fidan da istifasını 10 Şubat'tan geçerli olmak üzere vermişti.
20 DAKİKA ÖNCE AYRILDI
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Fidan istifasının yürürlüğe gireceği saat 17.00'den 20 dakika önce 16.40'ta Başbakanlık Resmi Konutu'ndan ayrıldı. Fidan toplantıdan ayrılmadan önce başta Başbakan olmak üzere, toplantıya katılan çözüm süreci heyeti kendisine bugüne kadarki katkıları ve yerine getirdikleri görev nedeniyle teşekkür etti.
Çözüm Süreci'nin bir önceki toplantısı 29 Ocak'ta yapılmıştı. Bugüne dek basına kapalı gerçekleştirilen toplantının içeriğine ilişkin bilgi verilmedi.
Toplantıya, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Başbakanlık Başmüşaviri Ali Sarıkaya ve Hatem Ete katıldı.
İSMAİL HAKKI MUSA VEKALETEN ATANDI
Fidan'ın istifasının ardından yerine vekalet edecek isim, MİT Müsteşarı İsmail Hakkı Musa olarak Başbakan'ın onayına sunmuştu. Bu vekalet de Başbakan tarafından onaylandı. Yeni MİT Müsteşarı Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşülecek ve ikili kararname ile atanacak. MİT Kanunu gereğince MİT'teki herhangi bir görevlendirme ve atama Resmi Gazete'de yayımlanmıyor. Musa, yeni müsteşar atanana kadar bu göreve vekalet edecek.