Tunca ve Meriç nehrinin debisinin yükselmesi nedeniyle nehir yakınındaki çiftlik evleri su altında kaldı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ve hayvanları, AFAD ve bazı balıkçı kayıklarının yardımıyla kurtarıldı.
Çiftlik evinde mahsur kalan eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, belediyenin çalışmalarını eleştirerek, "Geçen yıl belediye başkanlığım dönemimde acil durum ve afetler için almış olduğum botla beni kurtaramayacaklarını, eğitimli elemanları olmadığı için gelemeyeceklerini söylediler. Yaklaşık 60 hayvanım telef oldu. Aralık ayında yaşanan taşkında beni kurtarmışlardı. Ne değişti" diye konuştu.
YÜKSELİŞ SÜRÜYOR
Meriç Nehri'nin yükselişe geçen debisi, son ölçümlere göre bin 910 metreküp/saniye seviyesine ulaştı. Debinin, 2 bin 500 metreküp/saniyeye ulaşacağı tahmin ediliyor. Meriç'teki taşkın nedeniyle nehir yatağı çevresindeki pek çok arazi ve iş yeri su altında kaldı. Karaağaç Mahallesi'ne gidilen Lozan Caddesi'nde, yoğun şekilde akan nehir suları nedeniyle yarıklar oluştu. Tehlike dolayısıyla bölgede araç geçişleri tamamen durdu.
KÖY YOLLARI KAPANDI
Tunca Nehri'nin debisinin yükselmesi nedeniyle nehir yatağına yakın bazı köylerin yolları kapandı, evleri ve ahırları su bastı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bulgaristan'daki yağışlar nedeniyle debisi aniden yükselen Tunca Nehri, kent merkezinin yanı sıra, nehir yatağına yakın köylerde de yaşamı olumsuz etkiledi.
Taşkın suları, Avarız ve Değirmenyeni köylerine giden köy yolları ulaşıma kapattı. Edirne'den köylere ulaşım sağlanamıyor. Avarız köyünde nehir yatağına yakın 10 ev ve ahırı su bastı. Köylüler, motorlu pompalarla suyu tahliye etmeye çalışıyor.
Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz da binlerce dönüm arazinin sular altında kaldığını belirterek, ayda bir yaşanır hale gelen taşkın sorununa çözüm bulunmasını istedi.