Gallup'un anketi İngiltere'de yaşlı nüfusun Avrupa Birliği'ne daha da şüpheyle baktığını gösterdi. Şirket anketi 13 ülkede yaptı. Anket kapsamında 12 binden fazla kişinin görüşleri alındı. İngiltere dışındaki tüm ülkelerde ankete katılanların çoğunun AB üyeliğinden memnun oldukları tespit edildi.
Bu ülkeler arasında, Euro krizinden sonra sıkı tasarruf önlemlerinin alındığı Yunanistan da var.
CAMERON'DAN REFERANDUM
İngiltere Başbakanı David Cameron, lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimleri kazanıp tek başına iktidara gelmesi halinde, ülkesinin AB üyeliği koşullarını yeniden müzakere etme ve 2017'de AB üyeliğini referanduma götürme sözü vermişti.
Almanya ve Fransa'nın İngiltere'ye yanıtı, "AB üyeliği koşullarının yeniden müzakere edilemeyeceği" olmuştu. ABD başkanı Barack Obama da AB'yi uyarmış, "İngiltere'nin AB içindeki sesinin kısılmasının ABD'nin çıkarlarıyla çeliştiğini" söylemişti.
İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi ile koalisyon ortağı Liberal Demokrat Parti ise AB referandumuna karşı çıkıyor.
Ülkenin AB'den ayrılmasını savunan ve göçmen karşıtı politikalarıyla da bilinen İngiltere Bağımsızlık Partisi (UKIP), bu yıl yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ilk sırada yer almıştı.
Yapılan son kamuoyu araştırmaları, UKIP'in yüzde 12-16 aralığında bir oyla genel seçimlerde üçüncü parti olacağını ve milletvekili sayısını artıracağını gösteriyor.