YERİ VE ZAMANI

Kayıp yakınları TFF’deki atamalara tepkili

Radyo Sputnik’teki Yeri ve Zamanı programında TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nun yaptığı ve tepki çeken atamalara değinen gazeteci Güçlü Özgan, “Bu atamalar yapılırken duyarlılıkların da dikkate alınması önemlidir.” dedi.
Sitede oku
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yaptığı atamalara kayıp yakınlarından tepkiler devam ediyor. Daha önce Soma’da madenciyi tekmelediği görüntülerle akıllara kazınan Yusuf Yerkel’in ardından, Isias Otel’in sahiplerinin avukatlığını üstlenen Avukat Celal Nuri Demirtürk de Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanı olarak atandı. Demirtürk, duruşmada kullandığı ifadeler nedeniyle depremzedeler tarafından tepki görmüştü.
Atamalar yapılırken duyarlılıkların da dikkate alınması gerektiğini söyleyen Güçlü Özgan, şöyle konuştu:
“Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun atamalarıyla ilgili dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Soma’da eylem yapan maden işçisini tekmelediği görüntülerle hatırladığımız Yusuf Yerkel, Hacıosmanoğlu yönetimindeki Futbol Federasyonu’na direktör koordinatör olarak atandı. Hacıosmanoğlu göreve geldikten hemen sonra bu atamayı yapmıştı. Bir başka atama daha geldi ve 6 Şubat depremlerinde yakınlarını kaybedenlerden tepki gördü. Avukat Celal Nuri Demirtürk Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanı olarak atandı. Avukat Celal Nuri Demirtürk, depremde 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman’daki Isias Otel sahibinin avukatlığını yapıyor. Elbette savunma hakkı kutsal ancak Demirtürk’ün o duruşmada kullandığı bir ifade var. Demirtürk, duruşma sırasında ‘Bu dava duygusal değil bilimsel ilerlemelidir. Adıyaman’da yalnızca Isias’ta insanlar ölmedi. İmar hakkına karşıyız ama devlet yasal olarak bir hak vermiş artık bu kata kaçak diyemeyiz. Bu başvuruyu müvekkilimin yapmış olması onun kendi iradesiyle yaptığı anlamına gelmez.’ ifadelerini kullanmıştı. Şimdi federasyonda kendisinin son derece etkili bir pozisyonda seçilmesi o otelde hayatını kaybedenlerin yakınlarının tepkisini çekiyor.”
Yorum yaz