SEYİR HALİ

'Beşiktaş hariç takımlarımız doğrudan play-off oynamadan çıkabilecek duruma gelebilirler'

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimiz Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir; bu haftaki maçlarını tamamladı. Temsilcilerimiz 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Gazeteci Ali Çağatay konuya ilişkin, "Görünen o ki Beşiktaş hariç takımlarımız doğrudan play-off oynamadan çıkabilecek duruma gelebilirler" dedi.
Sitede oku
UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve UEFA Konferans Ligi'ndeki temsilcimiz Rams Başakşehir'in haftayı tamamlamasının ardından yeni ülke puanımız belli oldu.
Galatasaray, evinde konuk ettiği Elfsborg'u 4-3 mağlup etti. Fenerbahçe ise Kadıköy'de Manchester Unitedile 1-1 berabere kaldı. Haftanın bir diğer maçında Beşiktaş zorlu Lyon deplasmanından 1-0 galip ayrıldı. Rams Başakşehir ise Celje'ye 5-1 mağlup oldu.
Radyo Sputnik’te yayınlanan Seyir Hali programında temsilcilerimizin performanslarını değerlendiren Ali Çağatay, “Fenerbahçe maçını statta izledim. Çok büyüleyici bir atmosferdi. Maalesef Fenerbahçe galip gelemedi ama iyi bir performans sergilediğini söyleyebilirim. İlk yarı istatistiklerinde Fenerbahçe’nin şut istatistikleri ve topla oynama oranı Manchester United’a göre çok daha iyiydi. Maçın geneline baktığımızda Fenerbahçe’nin beklenen gol oranı United’a göre daha yüksekti. Bu prestijli takıma karşı Fenerbahçe’nin sergilediği oyun bence umut vericiydi” dedi.
“Bu sonuçlarla birlikte takımlarımızın UEFA Avrupa Ligi’ndeki sıralaması da belli oldu”diyen Çağatay, şöyle devam etti:

Galatasaray yedi puanla beşinci sırada. Fenerbahçe beş puanla 14. sırada, Beşiktaş da üç puanla 27. sırada. Bu sezon Avrupa Ligi’nde farklı bir statü oynanıyor. İlk sekiz sırada yer alan takımlar doğrudan son 16’ya katılıyor. 9 ila 24. sırada yer alan takımlar ise play-off oynayacaklar. Görünen o ki Beşiktaş hariç takımlarımız doğrudan play-off oynamadan çıkabilecek duruma gelebilirler. Tabii önümüzdeki maçlara da bakmak lazım.

Yorum yaz