SEYİR HALİ

'Avrupa Birliği, Moldova üzerinde yoğun bir propaganda programı yapıyor ve Moldova’yı kaybetmek üzere olduğunu gördü'

Moldova halkı Pazar günkü referandumda az bir farkla Avrupa Birliği’ne (AB) katılma çabalarını onayladı. Referandumun yenilenebileceğini söyleyen Ali Çağatay, "Avrupa Birliği, Moldova üzerinde yoğun bir propaganda programı yapıyor ve Moldova’yı kaybetmek üzere olduğunu gördü” dedi.
Sitede oku
Moldova'da Cumhurbaşkanı seçimiyle eş zamanlı yapılan Avrupa Birliği'ne (AB) katılım referandumunda yüzde 50,31 "evet", yüzde 49,69 "hayır" oyu çıktı.
Radyo Sputnik’te yayınlanan Seyir Hali programında referandumu değerlendiren gazeteci Ali Çağatay, şöyle konuştu:

Bizdeki referandumlar gibi sonuç. Bunların tamamının hileli olduğunu söylüyorum. Türkiye’de 2002 yılından bu yana bütün seçimlerin sistematik, manuel ve dijital olarak hileyle kazanıldığını görebilirsiniz.

Moldova’daki referandumun yenilenebileceğini söyleyen Çağatay, “Yenilendiği zaman sonuç şimdiki gibi olmayacaktır. Ya çok kahir ekseriyetle Moldova halkı ‘evet biz Avrupa Birliği’ne katılmak istiyoruz’ diyecektir ya da tam tersi olacaktır. Çünkü yeterli kamuoyu oluşturulamadı. Avrupa Birliği, Moldova üzerinde yoğun bir propaganda programı yapıyor ve Moldova’yı kaybetmek üzere olduğunu gördü” dedi.
Yorum yaz