SEYİR HALİ

'Cebinizdeki 750 liraya sahip çıkıyoruz'

Kredi kartlarından savunma sanayine aktarılmak üzere vergi alınmasına ilişkin düzenlemeden geri adım atıldı. Haberi değerlendiren Ali Çağatay, "O kadar absürt bir vergi uygulamasıydı ki diğer absürt vergi uygulamalarının yanında bile sırıtıyordu. Cebinizdeki 750 liraya sahip çıkıyoruz" dedi.
Sitede oku
AK Parti kaynaklarına göre, kredi kartlarından katkı payı alınmasını da içeren Savunma Sanayii Fonu'na ilişkin düzenleme yeniden getirilmeyecek.
Haberi Radyo Sputnik’te yayınlanan Seyir Hali programında değerlendiren gazeteci Ali Çağatay, “Kredi kartlarında 100 bin TL limiti aşanlar için bir defaya mahsus olarak 750 TL harç alınmasıyla ilgili bir düzenleme vardı. Hafta başında yürürlükten kaldırıldı, havuz medyası bunu 2025’e kaldı diye yorumladı. Biz yayında, bu artık rafa kalktı, bir daha gündeme gelmez, dedik. Tarihin çöplüğüne gönderildi” dedi.
Çağatay şöyle devam etti:
Özel sanayii şirketlerine, Selçuk Bayraktar’ın şirketlerine verilmesi planlanıyordu. O kadar yoğun tepkiler kaldı ki o defter kapandı. O kadar absürt bir vergi uygulamasıydı ki diğer absürt vergi uygulamalarının yanında bile sırıtıyordu. Mutluluk verici bir haber. Cebinizdeki 750 liraya sahip çıkıyoruz.
Yorum yaz