YERİ VE ZAMANI

Halk eğitim merkezlerinde bu yıl otizmli bireylere kurs açılmadı: Yetkililer '2025'i bekleyin' diyor

Radyo Sputnik’teki Yeri ve Zamanı programında, halk eğitim merkezlerinde bu yıl otizmli bireyler için kurs açılmadığına değinen Güçlü Özgan, “Bu bireylerin gelişiminde 3-4 ayın ne kadar önemli olduğunu anlamak için bir parça empati gösterilse belki gerekli adımlar atılır.” dedi.
Sitede oku
Halk eğitim merkezleri, her sene açtığı otizmli bireylere yönelik kursları 2024- 2025 Eğitim Öğretim Dönemi’nde açmadı. Katılımcılar, resim, müzik ve halk oyunları gibi etkinliklere katılamadı. Kursların açılmaması, otizmli bireylerin evlerine kapanmasına neden oldu.
Otizmli bireylerin gelişiminde 3-4 ayın bile çok önemli olduğuna vurgu yapan gazeteci Güçlü Özgan, şöyle konuştu:
“Halk eğitim merkezlerinde bu yıl otizmli bireyler için kurs açılmadı. Aile Bakanlığı bir risk haritası oluşturma çabasında, amaç ise dezavantajlı grupların haklarının korunması. Bu tabloda yeni bir mağduriyet hikayesi başarıyla yazılıyor gibi görünüyor. Türkiye Otizm Meclisi konuya dair bir basın açıklaması yaptı. Otizmli bireyler için sosyalleşme, o bireylerin usta öğreticilerle birlikte olması hayati önem taşıyor. Otizmli bireylerin evlerine kapanmasıyla mücadele için bu kurslar hem bu bireyler hem de aileleri açısından büyük önem taşıyor. Kurslar açılmayınca otizmli bireylerin sosyalleşme ve eğitim imkanları da ortadan kalkıyor. Aileler bu durumu il ve ilçe müdürlüklerine sorduğunda ise “Bütçe yok, 2025 yılını bekleyin, adımlar gelecek” deniyor. Tahmin ediyoruz ki bu konuya da tasarruf genelgesi nedeniyle ara verilmiş gibi görünüyor. Bu bireylerin gelişiminde 3-4 ayın ne kadar önemli olduğunu anlamak için bir parça empati gösterilse belki gerekli adımlar atılır.”
Yorum yaz