YERİ VE ZAMANI

Doğal gaz ve elektriğe enflasyon freni

Gazeteci Güçlü Özgan, Radyo Sputnik’teki Yeri ve Zamanı programında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’ın elektrik ve doğal gaza yıl sonuna kadar zam öngörülmediği açıklamasına ilişkin, “Sizi bizi çok da düşündükleri yok, eğer öyle olsaydı ocak, şubat ve mart aylarını da kapsayan dönem için böyle bir karar alınabilirdi.” dedi.
Sitede oku
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaza yıl sonuna kadar zam yapılmayacağını duyurdu.
Ocak, şubat ve mart aylarında da böyle bir kararın uygulanması gerektiğini ifade eden Güçlü Özgan, şunları söyledi:
“Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre önümüzdeki 3 ay boyunca elektrik ve doğal gaza zam yok. Hükümetin 3 aylık zam yapmama kararı, enflasyona zam ayarı olarak okunmalı. Amaç krizle mücadelede destek ise, 6 ay zam yapılmamalı. Bu, zaten beklenen enflasyon rakamları üzerinden belirlenecek zamlar ve o zamların daha düşük tutulması için atılan bir adımdır. Sizi bizi çok da düşündükleri yok, eğer öyle olsaydı ocak, şubat ve mart aylarını da kapsayan dönem için böyle bir karar alınabilirdi. Ama orta vadeli program itibarıyla 2025 yılı için hükümet yüzde 17,5’luk bir enflasyon öngörüyor. Ama ortaya çıkan tabloya göre yüzde 45 civarı gerçekleşeceğini söyleyebiliriz. Yeniden değerlendirme oranını dikkate alırsak eğer vergilere iğneden ipliğe yüzde 44 oranında zammın geleceğini söylemek mümkün.”
Yorum yaz