YERİ VE ZAMANI

‘Cem Garipoğlu vakası, ülkede adalete bakışın da bir yansıması’

Radyo Sputnik’teki Yeri ve Zamanı programında, gazeteci Güçlü Özgan’ın konuğu gazeteci Barış Mutlu oldu. Mutlu, Cem Garioğlu vakası hakkında, “Türkiye hakkında önemli ve büyük bir fotoğraf veren bir olay.” ifadelerini kullandı.
Sitede oku
Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarı 10 yıl sonra açıldı. Cenaze, Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Mezarın açılması sırasında Garipoğlu’nun mezarından kefen çıkmaması dikkat çekti.
Gazeteci Güçlü Özgan, Cem Garioğlu vakasına ilişkin şöyle konuştu:
“Burada planlı bir kötülükten bahsediyoruz. Bu adalet sistemine olan inancı o zamanlardan beri zedelemeye başladı. Zaten cem Garipoğlu aylarca kaçtı. Cinayetin işleniş şekli herkes tarafından tartışıldı. Hüküm verilen kişi hayatına son verdi, defnedildi ama bu tartışma hala bitmedi. Gerçeklerin böyle bir özelliği var. Kamuoyunun vicdanı rahat etmedi. Bu yüzden Türkiye’nin fotoğrafını da gösteren bir dava.”

‘Türkiye fotoğrafı’

Özgan’ın konuğu olan gazeteci Barış Mutlu ise olay hakkında şunları söyledi:
“Evet bu olay Türkiye’nin fotoğrafı ama hatayı giderebilmek adına devletlerde mekanizmalar olur. Esas mesele bunların işlemiyor olmasında. Ne zaman devlet görevini yapmış olur? İşte bunlara gerekli ceza verildiğinde. Medya da o dönemde birçok etik anlayışı ayaklar altına aldı. Gerçekten Türkiye hakkında önemli ve büyük bir fotoğraf veren bir olay. Bir taraftan bu kişi dil kursları aldı diyorlar, diğer taraftan ailenin avukatı ceset bütünlüğünün ve kefenin bulunmadığını söylüyor.”
Yorum yaz