YERİ VE ZAMANI

Sosyal konut projeleri neden hayata geçemiyor?

Gazeteci Güçlü Özgan, Radyo Sputnik’teki Yeri ve Zamanı programında, Mehmet Şimşek’in dar gelirli vatandaşlar için verdiği sosyal konut sözüne değindi. Daha önce verilen sözlerin tutulmadığını vurgulayan Özgan, “Yeni bir sosyal konut müjdesinin veriliyor olması çok da inandırıcı olmuyor.” dedi.
Sitede oku
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşların konuta erişimini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacağını duyurdu, dar gelirlilere yönelik sosyal konut projelerinin geliştirileceğini dile getirdi.
Şimşek’in sosyal konut vaadini değerlendiren gazeteci Güçlü Özgan, şöyle konuştu:
“Hükümetin bu konuda adım atması gerekiyor. Barınma sorununun ortadan kalkması için kamunun da kar etmeden elini taşın altına koyması gerekiyor. Ancak bu açıklamalar maalesef bizlere çok da güven vermiyor. 2021 yılında teslim edilmesi gereken evlerin çok azı teslim edilebildi. Yaklaşık 20 bin vatandaş bu konuda mağdur oldu. Murat Kurum sorunun bir şekilde çözüleceğini söylemişti ancak maalesef buna dair bir adım atılmadı. 2022 yılında da 500 bin sosyal konut üretilme sözü verilmişti. Ama böyle bir gerçeklik yok. Mehmet Şimşek’in bu şartlar dahilinde yeni bir sosyal konut projesinin müjdesini veriyor olması çok da inandırıcı olmuyor. Bu tip ‘müjdeler’ dile getirildiği zaman daha önce hangi sözler verildi diye düşünüyorum ve maalesef olumlu bir karşılık bulamıyorum. Tıpkı 6 Şubat depremlerinden sonra verilen sözlerin tam anlamıyla istenildiği şekilde hayata geçirilmemesi gibi.”
Yorum yaz