YERİ VE ZAMANI

Devlet kaç kişiye maaş ödüyor?

Gazeteci Güçlü Özgan, Radyo Sputnik’teki Yeri ve Zamanı programında, son dönemde emeklilerin ‘yük’ gibi gösterilmeye çalışıldığı haberlerin arttığına vurgu yaparak, “SGK’nın bütçesi genel bütçeden ayrı bir bütçedir ve bunu devlet 21 milyon kişiye maaş ödüyor diye algılayamayız.” ifadelerini kullandı.
Sitede oku
Emekli sayısındaki artışa vurgu yapan ve emeklilerin ‘yük’ olduğunu ispatlamaya çalışan haberlerin arttığını söyleyen Güçlü Özgan, “Emekli aylığı bir sosyal haktır ve büyük kısmı ödenmiş primlerin iadesidir.” dedi.
Özgan, sözlerine şöyle devam etti:
“’Devlet 21 milyon 700 bin 644 kişiye maaş ödüyor’ başlıklı bir haber yayınlandı. Özellikle AK Partili yetkililerden emeklilik sisteminin artık döndürülemez olduğunu belirten açıklamalar gelmişti. Bu eğer bir sorun ise bu sorunun nedeni emekliler değil, çalışanlar da değil. Bu konudaki sorumluluk tamamen karar alıcılarda. Bu haber başlığı da yanlış, böyle bir gerçeklik yok. Emekli aylıkları devletin ödediği maaş gibi sunulmamalı.

'Bizim derdimiz doğru adımlar atılması konusunda uyarmak'

Emekli aylığı bir sosyal haktır ve büyük kısmı ödenmiş primlerin iadesidir. Emeklilerin aldığı sağlık hizmetlerinin yüzde 86’sı zaten prim gelirlerinden elde ediliyor. SGK’nın bütçesi genel bütçeden ayrı bir bütçedir ve bunu devlet 21 milyon kişiye maaş ödüyor diye algılayamayız. Eğer böyle algılarsak yanlış politikaları savunanların ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Bizim derdimiz o politikaları bir şekilde eleştirmek ve doğru adımların atılması konusunda uyarıda bulunmak. Emeklilerin bütçeye yük olduğunu ispatlamaya çalışan haberlerin son dönemde nasıl arka arkaya geldiğini görelim ve bu tuhaflığın farkına varalım.”
Yorum yaz