SEYİR HALİ

Türkiye’de 30 milyondan fazla silah var: 'Silah kadar ruhsat ücreti alıyorlar'

Umut Vakfı'nın verilerine göre Türkiye'de 30 milyondan fazla silah bulunuyor ve bu silahların sadece 4 milyonu ruhsatlı. Verileri değerlendiren Ali Çağatay konuya dair, "Ruhsat almak biraz zor. Silah kadar ruhsat ücreti alıyorlar" dedi.
Sitede oku
Türkiye genelinde şiddet olayları ve bireysel silahlanma artışı endişe yaratıyor; 2024'ün ilk dokuz ayında 70 bin ruhsatsız silah ele geçirildi, toplamda 30 milyonun üzerinde silahın sadece 4 milyonu ruhsatlı.
İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, 2024'ün ilk dokuz ayında Türkiye genelinde 70 bin ruhsatsız silah ele geçirildi. Umut Vakfı'nın raporuna göre, Türkiye'de 30 milyondan fazla silah bulunuyor ve bu silahların sadece 4 milyonu ruhsatlı. Her yıl silah sayısı yaklaşık yüzde 3.5 artış gösteriyor.

'Silah kadar ruhsat ücreti alıyorlar'

Radyo Sputnik’te yayınlanan Seyir Hali programında verileri değerlendiren Ali Çağatay, “Türkiye’de 30 milyondan fazla silahın ruhsatsız olduğu, sadece 4 milyon silahın ruhsatlı olduğu ortaya çıktı” dedi ve şöyle devam etti:

Ruhsat almak biraz zor. Silah kadar ruhsat ücreti alıyorlar. Türkiye’de silah ruhsatı almak için ödenmesi gereken harç ücretleri 2024 itibarıyla şöyle: Silah bulundurma ruhsatı harç ücreti 17 bin 556 TL. Silah taşıma ruhsatı ise 5 yıl için 54 bin 889 TL. Bundan 3 sene önce 54 bin TL’ye otomobil alıyordunuz. İnsanlar bu parayı vermek istemediği için kaçak bulunduruyor. Herkesin cebinde silah var. Bu silahlara engel olmak mümkün. Polisi her gün dizersiniz, rastgele ararsa bir silah bulur.

Yorum yaz