Yapay zekanın sanat danışmanı olduğu sergi

Serhat Ayan’la Haftanın Keyfi’nin bugünkü konuğu Teknoloji Girişimcisi Adil Zehir oldu. İmza Sanat Galerisi kurucularından Zehir, galeride teknoloji ve sanatı bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Sitede oku
İş insanı ve genç koleksiyonerlerden Aytaç Ateş, Mehmet Ali Ertek ve Adil Zehir tarafından açılacak olan İmza Sanat Galerisi, ‘Bir günlük’ özel sergi konsepti ile 9 usta sanatçıyı sanatseverlerle buluşturacak. Galeri, Anadolu Yakası’nın kültürel buluşma noktalarından biri olmayı hedefliyor.
Bir günlük serginin en büyük sürprizi ise ‘Azmi Eser’ isimli yapay zeka sanat danışmanı. Sanatseverler sergi sırasında İmza Sanat tarafından geliştirilen yapay zeka ile birebir konuşarak sergideki eserler ve sanatçılar hakkında sohbet etme fırsatı yakalayacaklar.
İmza Sanat Galerisi adına konuşan Adil Zehir, İmza Sanat’ı kurarken farklı bir galeri olmayı hedeflediklerini, Türkiye ve dünyadaki trendleri, sanatı ve sanatçıları merkezde tutarak alışılmışın dışında alanlar yaratmak istediklerini belirtiyor. Zehir, sanatın her zaman farklı oluşumlar üreten bir ruha sahip olduğunu ve sanat adına yol alırken farklılıklara her zaman açık olacaklarını vurguladı.
Yorum yaz