YERİ VE ZAMANI

FETÖ, Hava Kuvvetleri'nde nasıl örgütlendi?

Gazeteci Güçlü Özgan, Radyo Sputnik’teki Yeri ve Zamanı programında, Ankara'daki Fetullahçı Terör Örgütü soruşturmasında itirafçı olan binbaşının anlattıklarını ele aldı. Özgan, “İddianamenin her satırı nasıl bir tehlike atlattığımızı anlatıyor.” dedi.
Sitede oku
Ankara'daki FETÖ soruşturmasında itirafçı olan binbaşı, örgütün, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na alınmasını istediği mensupları için belirlediği ‘şifreli kod’ sistemini anlattı.
Türkiye’de bir dönem bu gerçeklikleri anlatanların düşmanlaştırıldığını hatırlatan Güçlü Özgan, şöyle konuştu:
“İddianamenin her satırı 15 Temmuz’da nasıl bir tehlike atlattığımızı ve terör örgütünün örgütlenme sürecindeki inanılmaz şaşırtıcı uygulamaları anlatıyor. Bahsedilen isim Ömer T. 15 Temmuz 2024’te gözaltına alınıyor. 24 terör örgütü mensubunu da deşifre ediyor. Ömer T. örgütün kendisiyle daha ortaokul yıllarında iletişime geçtiğini ve askeri liseye girmeden önce terör örgütüne ait evlerde sınavlara hazırlanmaya başladığını anlatıyor. Askeri liseyi kazandıktan sonra kendisinden sorumlu kişi Ömer T.’yi ödül olarak Fethullah Gülen’e götürüyor. Ömer T. askeri liseyi bitirdikten sonra 1999 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne giriyor. Mezuniyetinden sonra da Balıkesir 9. Anajet Üssü Komutanlığı’nda görevlendiriliyor. Daha sonra Hava Astsubay Hazırlama Okulu’na öğrenci alımlarından sorumlu isim olarak atanıyor. Zaten terör örgütü üyelerinin kilit noktalara getirilmesi o dönemde başlıyor. Bu noktaya getirilince örgüt taleplerini de arka arkaya iletiyor. Mesela askeri okullara ‘sakıncalı’ yani terör örgütüne yakın olmayan kişilerin girmemesi isteniyor ve bunu tespit etmek için ‘şifreli kod’ sistemi kullanılıyor. Etkin pişmanlıktan faydalanan Ömer T., 7 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.”
Yorum yaz