YERİ VE ZAMANI

'Fenerbahçe, Ergin Ataman tepkisinde haklı'

Gazeteci Güçlü Özgan, Radyo Sputnik’teki Yeri ve Zamanı programında futbol gündemini değerlendirdi. Fenerbahçe’nin Ergin Ataman tepkisinde haklı olduğunu ifade eden Özgan, “Türkiye’ye mal olmuş bir ismin böyle bir hareket yapması kabul edilebilir değil.” dedi.
Sitede oku
Ergin Ataman, çalıştırdığı Yunanistan temsilcisi Panathinaikos’un Sinan Erdem Spor Salonu’nda Galatasaray ile oynadığı hazırlık karşılaşmasının ardından sarı-kırmızılı tribünlere hafta sonu Süper Lig’de oynanan derbiyle ilgili gönderme yapmıştı.
Fenerbahçe, 3-1 işareti yapan Ergin Ataman‘ın Türkiye A Milli Takımı Basketbol Takımı’nda görev aldığı sürece basketbol milli takımına sporcu göndermeyeceğini açıkladı.
Bu hareketin gündem olmasının ardından Ataman, Fenerbahçe camiasından özür dilemişti.

'Bu bir Türkiye fotoğrafı'

Konuya ilişkin değerlendirmelerden bulunan gazeteci Güçlü Özgan, şöyle konuştu:
“Bu cümlelerin hiçbirinde bir samimiyet olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe tepkisinde net şekilde haklı. Bu aslında bir Türkiye fotoğrafı. İsimleri ve kulüpleri dikkate almadan konuşuyorum. Sistem sizden bunu istiyor. Yönetici pozisyondaysanız sadece gücünüzü aldığınız tarafa hoş görünmek adına böyle hareketler yapamazsınız. Bir teknik direktöre bu hareketler yakışmıyor. Federasyonun bu konuda sessiz kalmaması gerekiyor. Koçun başarıları göz ardı edilmemeli elbette, ama bazen taraftarlığın mantığın önüne geçmemesi gerekiyor. Sağduyuyu bırakmamak gerekiyor. Türkiye’ye mal olmuş bir ismin böyle bir hareket yapması kabul edilebilir değil. Kimsenin bizim basketboldan keyif almamızı etkilemeye hakkı yok.”
Yorum yaz