YERİ VE ZAMANI

'Türkiye'nin en öne çıkan şirketleri yıllardır vergi ödemiyormuş'

Gazeteci Güçlü Özgan, sosyal medyada gündem olan büyük şirketlerin vergi ödemediği iddiasını değerlendirdi. Özgan, "Bu haberlere ben hep tereddütle bakıyordum ki Maliye Bakanlığı’ndan gelen açıklamayla biz öğrendik, gerçekten Türkiye’nin en öne çıkan şirketleri yıllardır vergi ödemiyormuş” dedi.
Sitede oku
Son günlerde kamuoyuna yansıyan büyük şirketlerin vergi ödemediğine dair belgeler, sosyal medyada tepkiye yol açtı.
Radyo Sputnik’te yayınlanan Yeri ve Zamanı programında değerlendirmelerde bulunan Güçlü Özgan, “Bu haberlere ben hep tereddütle bakıyordum ki Maliye Bakanlığı’ndan gelen açıklamayla biz öğrendik, gerçekten Türkiye’nin en öne çıkan şirketleri yıllardır vergi ödemiyormuş” dedi ve şöyle devam etti:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamayla biz öğrendik ki bu olayı aslında Maliye Bakanlığı da sosyal medya paylaşımlarıyla birlikte öğrendi. Basın açıklamasında, 2815 büyük mükellefin halihazırda yüzde 27’si nezdinde incelemeler devam etmektedir, deniyor. Bizim sıradan vatandaşlar olarak bu konuyla ilgili daha net bir açıklama beklemeye hakkımız yok mu? Elbette var ama maalesef bakanlıktan gelen açıklama çok da tatmin edici bir açıklama değil.”

Yorum yaz