SEYİR HALİ

'Berat Albayrak, hatalarıyla birlikte söylemek gerekirse Mehmet Şimşek’ten daha başarılı'

Dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile eski bakan Berat Albayrak'ın faaliyetlerini kıyaslayan Ali Çağatay, “Bence Berat Albayrak, hatalarıyla birlikte söylemek gerekirse Mehmet Şimşek’ten daha başarılı” dedi.
Sitede oku
Ali Çağatay, Radyo Sputnik’te yayınlanan Seyir Hali programında, daha önce Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığıyapan Berat Albayrak ile günümüz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in icraatlarını kıyasladı.
Çağatay, “Bence Berat Albayrak, hatalarıyla birlikte söylemek gerekirse Mehmet Şimşek’ten daha başarılı” dedi ve şöyle devam etti:
“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde Türkiye’nin Berat Albayrak’a kadar jeofizik ve jeokimyasal haritası yoktu. Petrol, doğal gaz ve maden arama konusunda haritalandırmak için bir harita çıkarmanız lazım. Bu harita da helikopterler, drone’lar ve uydularla çıkarılıyor. Bu haritayı 2 yıl boyunca uğraşıp didinerek çıkardılar. Şu anda Türkiye’nin neresinde ne var aşağı yukarı biliyoruz. Yine aynı kapsamda Çukurca’da 4500 metre derinlikte sondaj yapıldı. Bu adımların sonunda Şırnak-Gabar’da petrol bulundu. Ayrıca denizlerde petrol arama konusunda en büyük adımlar yine bu dönemde atıldı.”
“Enflasyon ve cari açık konusunda Mehmet Şimşek’e göre daha başarılıydı” diye belirten Ali Çağatay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mesela enflasyon Berat Albayrak döneminde tek haneliydi ve Covid-19 döneminde bile tek hanenin üzerinde bir defa çıktı. 57 milyar dolar cari açığımız vardı Albayrak gelmeden önce. Ondan sonra 5.3 milyar dolar cari fazlaya dönüştü. Şimdi iki bakanı yan yana koyun, en başarılısının her şeye rağmen Berat Albayrak olduğunu söyleyebilirim. Bugün Mehmet Şimşek’in yapılmış ya da yaraya merhem olabilecek ya da bir söküğü dikecek herhangi bir adımı yok. Ortada bir program yok.”
Yorum yaz