OKAN ASLAN İLE GÜN ORTASI

Halaçoğlu: Her partiyle istişarede bulunuruz ama birlikte seçime girmek gibi bir düşüncemiz yok

Kutlu Parti'nin Genel Başkanlığına seçilen Yusuf Halaçoğlu, Radyo Sputnik'te Okan Aslan'ın konuğu oldu. Diğer siyasi partilerle ittifak kurma ihtimali sorusuna Halaçoğlu, "Tabii Türkiye’deki her partiyle istişarede bulunuruz ama birlikte seçime girmek gibi bir düşüncemiz asla yok.” yanıtını verdi.
Sitede oku
Yusuf Halaçoğlu, oy birliğiyle Kutlu Parti’nin Genel Başkanlığına seçildi. Gün Ortası programında Okan Aslan’ın konuğu olan Halaçoğlu, Radyo Sputnik dinleyicileri için Kutlu Parti’nin amaçlarını anlattı.
“Sağcı değiliz, solcu değiliz ama ortacı veya merkezci de değiliz” bakış açısıyla yola çıkan partinin kuruluş amacını Halaçoğlu, şöyle değerlendirdi:
“Bugün Türkiye’de sağ, sol, ortanın sağı, ortanın solu gibi birtakım kavramlar var. Fakat biz bunların hepsinin toplumu siyaseten olmasa bile karşı karşıya getirdiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla kucaklayıcı, sağ veya sol gözetmeksizin bu vatana sevdalı herkesi, inancına, soyuna bakmadan, bu ülkeyi seven herkesi tek bayrak altında toplama gaye edinen bir anlayışla Kutlu Parti’yi kurduk. Birleştirici olmak istiyoruz. Birlik, bütünlük halinde bu ülkenin, kuruluş felsefesine uygun bir şekilde tekrar rayına oturmasını istiyoruz. Eğitimden hukuk sistemine kadar, sağlığından tarım, hayvancılık, dış politika, ekonomiye varıncaya kadar büyük bir revizyona tabii tutulması gerektiğini düşünüyoruz. Zaten herkes her şeyden şikayet ediyor. Biz eğitimi kökten değiştiren, toplumsal bir yapı içerisinde kendisine nasıl bir görev verildiğini bilen gençler yetiştirmek istiyoruz. Hukuk sisteminde güvenilir, adil bir hukuk devleti olmadığınız takdirde vatandaşlarınızı o vatana bağlamakta zorluk çekersiniz. Dolayısıyla tamamen kuvvetler ayrılığını benimsemiş bir biçimde adil bir hukuk sistemi öngörüyoruz. Ekonomide üreten ve ürettiğini dışa pazarlayan, kendi içinde ürettiklerini dışardan almayan bir ekonomi sistemi istiyoruz. Dış politikada dik durabilen bir Türkiye istiyoruz.”
Diğer siyasi partilerle ittifak kurma ihtimali sorusunu ise Halaçoğlu şöyle yanıtladı:
“Tabii Türkiye’deki her partiyle istişarede bulunuruz ama birlikte seçime girmek gibi bir düşüncemiz asla yok.”
Yorum yaz